Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
27-4-2019 08:26:31

Vertrouwen aandeelhouders in topman Bayer weg

LEVERKUSEN (AFN/BLOOMBERG) - Aandeelhouders van Bayer hebben het vertrouwen in topman Werner Baumann opgezegd. Baumann kreeg steun van 45 procent van de aandelenbezitters, de rest stemde tegen een decharge voor Baumann en de rest van het bestuur. De raad van commissarissen kon nog wel op het vertrouwen van de aandeelhouders rekenen en kreeg 66 procent van de stemmen.

Krijgt een bestuur decharge, dan zijn de bestuurders persoonlijk niet verantwoordelijk te houden voor alles wat er gebeurd is in het voorbije jaar. Een dergelijke stemming is niet bindend, maar in het verleden hebben soortgelijke signalen van aandeelhouders Duitse topmannen de kop gekost. De raad van commissarissen van Bayer laat weten bijeen te komen om over de stemming te vergaderen.

Beleggers stellen vraagtekens bij de manier waarop Baumann met de overname van Monsanto is omgegaan. Sinds de samenvoeging van de twee bedrijven is er ongeveer 35 miljard euro aan marktwaarde verdampt. Dat hangt nauw samen met de golf van rechtszaken tegen het chemiebedrijf vanwege het onkruidverdelgingsmiddel Roundup uit de stal van Monsanto. Ze vragen zich af of het bestuur het risico dat dit middel voor het bedrijf zou vormen wel goed heeft ingeschat.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Bayer

11-6-2019 Bayer Hold Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG (Berenberg Bank)
7-6-2019 Bayer Outperform Bernstein Research
4-6-2019 Bayer Hold Norddeutsche Landesbank (Nord/LB)
3-6-2019 Bayer Neutral JP Morgan Chase & Co.
24-5-2019 Bayer Outperform Bernstein Research
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Bayer 55,08 4,13% Bayer
pagehit