Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
18-7-2019 08:44:48

Verwachtingen TSMC opsteker voor chipsector

HSINCHU (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De Taiwanese chipmaker Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) verwacht dat de vraag naar zijn chips in het derde kwartaal sterker aantrekt dan analisten hadden verwacht. De sterke vooruitzichten van de toeleverancier van Apple zijn een meevaller voor de chipsector.

TSMC had in eerdere meetperiodes nog flink last van de afzwakkende vraag naar smartphones. Ook dreigden Amerikaanse sancties tegen Huawei voor een sterke dip te zorgen. Elektronicagigant Samsung kwam onlangs om die redenen nog met tegenvallende resultaten.

In Amerikaanse dollars gemeten daalde de omzet in het tweede kwartaal 1,4 procent tot 7,75 miljard dollar. Voor het derde kwartaal gaat TSMC uit van een omzet tussen 9,1 en 9,2 miljard dollar. Analisten gingen in doorsnee uit van een omzet van 8,9 miljard dollar in het lopende kwartaal.

Verwachting

De nettowinst daalde bij de belangrijke klant van de Nederlandse chipmachinemaker ASML in het tweede kwartaal 7,6 procent tot iets minder dan 66,8 miljard Taiwanese dollar. Ook dat resultaat was beter dan waar kenners op rekenden.

TSMC verwacht in het derde kwartaal onder andere te profiteren van een toename in de vraag naar 5G-apparatuur, liet topman C.C. Wei weten in de analistenpresentatie. Daarnaast stuwen lanceringen van nieuwe smartphonemodellen de vraag naar chips, zo is zijn verwachting.

Tegelijkertijd blijft de tragere economische groei de chipmaker parten spelen. Desondanks denkt Wei dat de bodem in de vraag naar chips inmiddels achter de rug is.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ASML NV

22-7-2019 ASML NV Overweight JP Morgan Chase & Co.
19-7-2019 ASML NV Hold Deutsche Bank AG
18-7-2019 ASML NV Buy UBS AG
18-7-2019 ASML NV Overweight Morgan Stanley
18-7-2019 ASML NV Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ASML NV 197,12 1,47% ASML NV
pagehit