Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TESLA 22-8-2019 17:01:51

Volkswagen heeft geen trek in een belang in Tesla


Fotobron: Tesla

(finanzen.nl/AFN/BLOOMBERG) - Volkswagen heeft geen interesse om een belang in branchegenoot Tesla te nemen. De automaker liet dat weten na een bericht in het Duitse tijdschrift Manager Magazin. Daarin stond dat VW-topman Hubert Diess aandelen Tesla zou willen kopen om toegang te krijgen tot de accutechniek en de software van het Amerikaanse bedrijf.

Volgens Manager Magazin, dat zich baseert op ingewijden, zou Diess liever vandaag dan morgen instappen bij Tesla. Tesla-topman Elon Musk zou de toenaderingspogingen van de Duitser echter steeds hebben afgewezen.

Door de geruchten ging Tesla's aandeel in de zogeheten voorbeurshandel omhoog. Na de ontkenning van VW daalde de koers weer.

Volkswagen zet steeds meer in op elektrische auto's en wil af van het imago van de sjoemeldiesels dat nog altijd aan het bedrijf hangt. De Duitse automaker maakte daarom bekend binnenkort een aangepast logo en een nieuwe huisstijl te onthullen. Volgens het bedrijf is de nieuwe koers met elektrische auto's een nieuw begin.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Volkswagen (VW) AG Vz.

13-9-2019 Volkswagen (VW) vz Morgan Stanley
12-9-2019 Volkswagen (VW) vz Buy Norddeutsche Landesbank (Nord/LB)
12-9-2019 Volkswagen (VW) vz Buy Kepler Cheuvreux
12-9-2019 Volkswagen (VW) vz Overweight Barclays Capital
10-9-2019 Volkswagen (VW) vz Buy Warburg Research
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Volkswagen (VW) AG Vz. 160,08 1,30% Volkswagen (VW) AG Vz.
pagehit