Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
HANDELSOORLOG 13-8-2019 16:13:58

VS stelt extra heffingen op Chinese producten uit en hervat handelsoverleg met China


Fotobron: freeimages.com

(finanzen.nl/AFN) - China en de Verenigde Staten hervatten hun handelsoverleg. De twee economische grootmachten gaan over twee weken weer met elkaar in gesprek via de telefoon. Dat is besloten tijdens een belletje tussen de Chinese vicepremier Liu He en de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin, meldde het Chinese persbureau Xinhua.

Uitstel heffingen tot half december

Liu en andere Chinese beleidsmakers die bij het telefoongesprek aanwezig waren, haalden fel uit tegen de invoerheffingen. Om daaraan tegemoet te komen besloten de Verenigde Staten om additionele importheffingen van 10 procent op een reeks Chinese goederen tot 15 december uit te stellen.

De lijst van producten waarvoor dat geldt, omvat "mobiele telefoons, laptops, videogame-consoles, computermonitoren en bepaalde categorieën speelgoed, kleding en schoenen". De Amerikaanse autoriteiten publiceren later op dinsdag de volledige lijst van goederen waarvoor de heffingen uitgesteld zijn.

Beurzen optimistisch

Beurzen in Europa en de VS reageren positief op het nieuws. De AEX wint 1,3 procent, de Dow staat 1,8 procent hoger. De Nasdaq winst zelfs 2,9 procent

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Indices in dit artikel

Dow Jones 26.202,73
0,93%
NASDAQ 100 7.733,22
0,90%
AEX 550,42
0,95%
pagehit