Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CANNABIS 16-8-2019 13:37:05

Waarom cannabisbedrijven de verwachtingen niet inlossen


Fotobron: Freeimages.com
(finanzen.nl) - Canopy Growth heeft het voordeel van Tilray en andere cannabisbedrijven gevolgd in het teleurstellen van aandeelhouders. In het afgelopen kwartaal kwamen veel ondernemingen die actief zijn in de cannabissector met slechte cijfers.

Marktleider Canopy Growth rapporteerde woensdag kwartaalresultaten die de verwachtingen niet inlosten op zowel omzet- als winstvlak. Het verlies nam flink toe van 961 miljoen dollar vorig jaar tot 1,3 miljard dollar aan het einde van afgelopen kwartaal.

Veel obstakels

"Canopy Growth ligt onder een microscoop, zeker na het plotselinge ontslag van CEO Bruce Linton", aldus Matt Markiewicz van Innovation Shares. Markiewicz is de fondsbeheerder van The Cannabis ETF, de eerste cannabis ETF die in New York genoteerd staat.

"Reglementaire obstakels in de industrie, vooral in Canada, drukken op de sector. Er zijn diverse problemen die nu op deze aandelen drukken", aldus Markiewicz.

CannTrust is het meest sprekende voorbeeld van de reglementaire problemen die in de sector spelen. Het bedrijf maakte een gigantische koersval in de afgelopen tijd, na berichten dat de onderneming bij minstens twee fabrieken de Canadese regelgeving zou overtreden. CannTrust zou illegaal wiet hebben geteeld.

Markiewicz erkent dat beleggers in cannabisaandelen een wilde rit achter de rug hebben. "Er zijn maanden geweest waarin de aandelen 80 procent stegen, maar ook waarin enkele aandelen met 60 procent daalden. Dat is een bittere pil voor beleggers."

Hij adviseert beleggers om niet voor individuele aandelen te gaan, mede vanwege de volatiliteit. "Zorg voor veel spreiding als je een cannabisportefeuille wilt opbouwen", aldus Markiewicz, wijzend op onder meer de mogelijkheden van een indextracker.

Niet alleen wiettelers

Volgens Markiewicz spelen er momenteel diverse thema’s binnen de cannabisindustrie. "Het draait niet alleen maar om de kleine bedrijven die nu veel investeren en wiet telen. Er spelen ook nog andere bedrijven in de sector." Markiewicz noemt als voorbeeld Scotts Miracle-Gro, een multinational die zich richt op ongediertebestrijding. Het aandeel behoort tot een van de grootste posities van The Cannabis ETF en won dit jaar al 70 procent aan beurswaarde.

Ondanks de recente onrust in de cannabisindustrie, blijft Markiewicz optimistisch over de groeiperspectieven op lange termijn. "We zitten in de begindagen voor de cannabissector. Het is het begin van een flinke groei tot een gigantische mondiale sector. De industrie zal dus niet alleen in Noord-Amerika groeien."

Wat denkt u?

Nieuws voor CannTrust Holdings Inc Registered Shs

Meer nieuws

Analisten over CannTrust Holdings Inc Registered Shs

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

CannTrust Holdings Inc Registered Shs 1,72 -4,97% CannTrust Holdings Inc Registered Shs
Canopy Growth Corp 33,60 -3,78% Canopy Growth Corp
Tilray 29,00 -3,20% Tilray
pagehit