Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 24-5-2017 15:46:23

Waarom Twitter binnen een maand 25 procent meer waard is geworden


Fotobron: Flickr, Twitter, finanzen.nl

Van minder dan 15 dollar tot ruim 18 dollar. Twitter schiet de laatste maand in een rechte lijn omhoog. Het bedrijf werd sinds een maand geleden bijna 25 procent meer waard.

Voor een groot deel is dat te danken aan de goede cijfers die Twitter een maand geleden presenteerde. Of tenminste, goede cijfers... Het kwam er eigenlijk vooral op neer dat Twitter het een stuk minder slecht deed dan iedereen had gedacht.

De huidige koersstijging zou je dan ook vooral onder het kopje herstel kunnen scharen. Twitter stortte in 2016 behoorlijk in. Dat volgde na een gigantische rally en instorting toen er veel overnamegeruchten rondom het sociale medium cirkelden. Disney en Salesforce zouden geïnteresseerd zijn, maar er gebeurde uiteindelijk niks.

In het begin van het jaar bleef Twitter maar verder wegzakken tot een dieptepunt van 13,73 dollar. Nu koerst Twitter weer een beetje rond het gemiddelde van de afgelopen 12 maanden.

Zijn de perspectieven van Twitter verbeterd?

Beleggingssite Barron's denkt dat beleggers wat meer vertrouwen hebben in het perspectief van Twitter. Dat zit hem onder meer in een flink aantal deals die Twitter sloot met mediabedrijven om content in de app te streamen. Video zou wel eens het juiste pad kunnen zijn voor Twitter, zegt analist Ali Mogharabi.

Hij wijst ook op de terugkeer van Biz Stone, een van de oprichters van Twitter. Stone gaat zich richten op de werkcultuur van Twitter. Dat zou een slimme zet kunnen zijn, omdat gemotiveerde werknemers ook achter hun opties op Twitter-aandelen zullen blijven staan.

Maar over de hele linie heeft Mogharabi nog wel zijn twijfels over Twitter. Hij had gehoopt dat het bedrijf zou profiteren van het 'netwerkeffect' - dat het dus nuttiger zou worden als veel mensen het zouden gaan gebruiken - maar dat valt vooralsnog tegen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Twitter

24-10-2019 Twitter Neutral Goldman Sachs Group Inc.
24-4-2019 Twitter Buy UBS AG
24-4-2019 Twitter Overweight JP Morgan Chase & Co.
23-4-2019 Twitter RBC Capital Markets
23-4-2019 Twitter Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Twitter 28,89 -0,65% Twitter
pagehit