Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
OUTLOOK 29-4-2019 07:25:26

Wat beleggers deze week kunnen verwachten


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN) - De beurshandel staat komende week in het teken van een flinke stroom aan bedrijfsresultaten en vooral macro-economische cijfers. In Amsterdam staan onder meer de resultaten van zorgtechnologieconcern Philips, olie- en gasgigant Shell en luchtvaartcombinatie Air France-KLM op de rol.

Dag van de arbeid

Woensdag is het Damrak, en verder ook alle beurzen die vallen onder beurshuis Euronext, gesloten vanwege de Dag van de Arbeid. Maar die dag staat in de Verenigde Staten, waar de beurs open is, wel een rentebesluit van de centrale bank op de rol. Ook op de agenda op 1 mei: het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP, dat enkele dagen voor het officiële Amerikaanse banencijfer op vrijdag naar buiten komt.

Maar ook in Amsterdam genoteerde fondsen openen, terwijl er niet wordt gehandeld, de boeken. Dat zijn automatiseerder Ctac en metalenspecialist AMG. Dan heeft Philips op maandag al het spits afgebeten, donderdag is het de beurt voor zwaargewicht Shell en financieel concern ING en ForFarmers, terwijl vrijdag Air France-KLM, Sif en Brunel de boeken openen.

Bomvolle cijferagenda

De buitenlandse bedrijvenagenda staat de gehele week bomvol. Zo komen wereldwijd bekende bedrijven als Google-moeder Alphabet, Airbus, BP, Lufthansa, General Electric, General Motors, Apple, Zalando, BNP Paribas, Alibaba, Volkswagen, Adidas, BASF, Société Générale, HSBC en Fiat Chrysler met handelsberichten.

Het Amerikaanse rentebesluit en de banendata zijn slechts enkele uitschieters in een overvolle macrocijferweek. Economische groeicijfers uit Europa, een Brits rentebesluit, verschillende inflatiecijfers en inkoopmanagersindices en data over het consumentenvertrouwen maken de drukke lijst compleet.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Shell (Royal Dutch Shell) (A)

12-7-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A) Overweight JP Morgan Chase & Co.
10-7-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A) Buy HSBC
10-7-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A) Outperform Credit Suisse Group
3-7-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A) Overweight JP Morgan Chase & Co.
19-6-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A) Overweight Barclays Capital
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Indices in dit artikel

AEX 566,99
0,25%
pagehit