Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
VOORUITBLIK 24-7-2017 15:24:41

Wat te verwachten van de cijferregen van 'Big Tech' deze week


Fotobron: Facebook

De druk is in elk geval redelijk hoog, want de verwachtingen (lees: de koersen) van de techbedrijven zijn in de afgelopen maanden behoorlijk opgeklopt. En dus moeten er nu heel goede cijfers geleverd worden, anders zouden de koersen van de bedrijven wel eens een flinke opdoffer te verwerken kunnen krijgen.

Analisten waarschuwen al een tijdje dat een tegenvaller tijdens de presentatie van de cijfers deze week kan zorgen voor een koersval. En een tegenvaller is er al snel als de verwachtingen zo hoog zijn.

Met verdere stijgingen van de koersen lijkt niemand rekening te houden. Analist Jan Dawson zegt tegen de Financial Times: "Het is moeilijk te zien hoe de waarderingen van deze bedrijven nog hoger zouden kunnen dan de huidige koers, tenzij er een grote positieve verrassing is. Er is een veel grotere kans op een correctie op de korte termijn dan een verdere stijging." Wat kunnen we verwachten van de drie bedrijven?

Facebook

Facebook is sinds het begin van dit jaar al 40 procent meer waard geworden op de beurs. Facebook is nogal een geval apart als het op cijfers aankomt. In de laatste drie kwartalen is Facebook telkens de dag na de cijfers (de techbedrijven brengen hun cijfers nabeurs naar buiten) weggezakt, terwijl het bedrijf consistent de analistenverwachtingen verslaat.

Facebook zelf waarschuwt al een tijdje dat de groei van het bedrijf langzaamaan minder zal worden als het in de buurt komt van het punt van verzadiging wat betreft hoeveel advertenties het kan laten zien in de app. Ondanks die waarschuwing stellen analisten hun verwachtingen vooralsnog niet naar beneden bij.

Alphabet

Ook Alphabet heeft de laatste jaren geprofiteerd van de groei in mobiele advertenties. Google heeft zo langzamerhand bijna een monopoliepositie met zijn veelgebruikte zoekmachine en de Google-advertentieboxen op andere websites. Op dit segment lijkt er weinig verrassing in te zitten voor Alphabet-beleggers.

Die verrassing kan wel komen uit de andere divisies van Alphabet, bijvoorbeeld de zelfrijdende auto's of de technologietak voor gezondheidszorg. Daar gaan de investeringen vaak voor de inkomsten (als die er komen) uit en een tegenvaller zou daar wel eens vandaan kunnen komen.

Amazon

Tot slot Amazon, dat volop in het nieuws is omdat retailbeleggers vrezen dat het bedrijf de hele sector de vernieling in gaat helpen met zichzelf als grote winnaar. Amazon-beleggers zullen naar de resultaten van Amazon gaan kijken om te zien of er nog ruimte is voor een nieuwe ronde investeringen.

Een groot probleem van Amazon, dat wel nog steeds hard groeit, is dat het van de grote techbedrijven met afstand de minst winstgevende is. Over de laatste vier kwartalen behaalde het bedrijf een netto winstmarge van slechts 1,8 procent. Daar ligt ruimte voor verbetering.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Facebook Inc.

14-6-2019 Facebook Outperform RBC Capital Markets
25-4-2019 Facebook Buy Deutsche Bank AG
25-4-2019 Facebook Overweight JP Morgan Chase & Co.
25-4-2019 Facebook Buy UBS AG
25-4-2019 Facebook Outperform RBC Capital Markets
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Alphabet A (ex Google) 1.096,57 0,95% Alphabet A (ex Google)
Amazon 1.883,85 0,76% Amazon
Facebook Inc. 186,59 2,90% Facebook Inc.
pagehit