Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 16-8-2017 15:38:33

Wat Warren Buffett met zijn 100 miljard dollar kan doen


Fotobron: Flickr, Fortune Live Media (CC BY-NC-ND 2.0)

Die gigantische cashstapel kwam naar voren uit de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar, die Berkshire Hathaway twee weken geleden naar buiten bracht. Een leuke zak geld, maar Buffett ziet het vooral als een probleem. Al dat geld staat namelijk stil en zo kan de superbelegger er geen meerwaarde mee creëren voor zijn aandeelhouders.

Niet al het geld hoeft in actie te worden gezet: Buffett wil graag te allen tijde 20 miljard achter de hand houden. En er zit een investering van zo'n 9 miljard dollar aan te komen. Maar dan blijft er nog altijd 70 miljard dollar over waar Buffett graag iets mee wil.

Om Buffett een beetje op gang te helpen heeft Matthew Frankel van The Motley Fool 3 opties opgesomd over wat Buffett met die gigantische stapel cash kan doen. Dit zijn ze.

1) Eigen aandelen kopen

Berkshire zou kunnen overwegen om eigen aandelen in te kopen. In wezen zou dat tegen het eigen beleid ingaan, omdat de aandelen op dit moment 'te duur' zijn. Berkshire wil eigenlijk alleen eigen aandelen inkopen als het bedrijf koerst op maximaal 120 procent van de boekwaarde, op dit moment is dat 146 procent. Maar Buffett heeft eerder gezegd dat zijn bedrijf misschien het beleid moet aanpassen met de huidige grote cashpositie.

2) Toch maar eens dividend betalen

In alle jaren dat Buffett aan het hoofd van Berkshire stond, heeft het bedrijf maar één keer dividend betaalt aan de aandeelhouders: 10 cent per aandeel in 1967. Buffett investeert het geld liever om er meer rendement uit te halen voor zijn aandeelhouders. Dat lukte hem altijd, dus heeft het gebrek aan dividend nooit voor gemor gezorgd.

Maar misschien wordt het tijd om dat beleid te veranderen, tot ieders verbazing kwam zelfs Buffett op de meest recente aandeelhoudersvergadering tot die conclusie. Hij zei dat dividendbetalingen er wel eens aan zouden kunnen zitten komen, zelfs terwijl hij nog topman is.

3) Misschien vindt Buffett toch nog een koopje

Uiteindelijk hoopt iedere Berkshire-aandeelhouder toch nog dat Buffett een goede deal weet te vinden om het cash aan het werk te zitten. Tot nu toe is dat de superbelegger nog niet gelukt, in de huidige markt met hoge waarderingen is het moeilijk een onontdekt pareltje te vinden. maar wie weet komt er nog wat uit de hoge hoed.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Berkshire Hathaway Inc. B

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit