Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
2-5-2019 09:13:35

Weinig griep vervelend voor Reckitt Benckiser

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse fabrikant van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Benckiser (RB) heeft er last van dat er dit jaar tot nu toe relatief weinig griepgolven waren. Dat zette in het eerste kwartaal een rem op de verkopen van middelen als Strepsils en Mucinex.

De totale opbrengsten van het concern, waar ook condoommerk Durex en schoonmaakmerk Dettol bij horen, bedroegen een kleine 3,2 miljard pond, omgerekend bijna 3,7 miljard euro. Op vergelijkbare basis is dat een stijging van 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens kenners vallen de cijfers tegen. Analisten hadden in doorsnee op bijna 2 procent groei gerekend.

Topman Rakesh Kapoor zegt dat hij deze ,,trage start'' van het jaar al had zien aankomen. Hij benadrukt dat de groei van de verkopen later waarschijnlijk weer zal aantrekken, met name in de tweede helft van het jaar. Eerder gestelde doelstellingen voor het hele boekjaar blijven daarom gehandhaafd. RB vermeldde in zijn handelsbericht op donderdag geen winstcijfers.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Unilever N.V.

23-5-2019 Unilever Overweight Morgan Stanley
20-5-2019 Unilever Hold Jefferies & Company Inc.
3-5-2019 Unilever Outperform Credit Suisse Group
24-4-2019 Unilever Neutral UBS AG
23-4-2019 Unilever Neutral Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Unilever N.V. 54,59 0,18% Unilever N.V.
pagehit