Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TESLA 11-10-2018 10:16:00

'Zoon van Murdoch is in de race om de nieuwe Chairman van Tesla te worden'


Fotobron: Tesla

(finanzen.nl/AFN) - Tesla kwam onlangs als onderdeel van een schikking met de Securities and Exchange Commission (SEC) overeen dat topman Elon Musk als Chairman terugtreedt. De beurstoezichthouder verweet hem fraude door op Twitter te reppen over een privatisering van Tesla en daarmee beleggers op het verkeerde been te zetten. Musk blijft overigens wel de topman van Tesla.

Murdoch is nu nog de baas bij het bedrijf van zijn vader, 21st Century Fox. In de zoektocht naar een nieuwe onafhankelijke preses viel in het geruchtencircuit eerder onder meer de naam van de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore. Ook oud-baas van Boeing Jim McNerney en Alan Mulally die bij Ford de scepter zwaaide, werden genoemd.

Lees hier wie Musk ook zou kunnen vervangen (met korte profielschetsen)

De deal met de SEC kan nog steeds mislukken. Na de overeenkomst met de beurswaakhond is er volop speculatie ontstaan of de bedrijfstop van Tesla zou kunnen borgen Musk meer in het gareel te houden. Sommige waarnemers geloven dat de deal zou kunnen mislukken als Musk de SEC blijft provoceren.

Sommige marktvorsers vrezen dat als de deal met de SEC niet doorgaat dit ernstige gevolgen zal hebben voor zowel Musk als Tesla. Musk zijn positie als Chief Executive Officer kunnen kwijtraken. En Tesla zou een derde van zijn beurswaarde kunnen zien wegsmelten.

Overigens was er op woensdag sprake van een koerssprong voor Tesla-concurrent NIO. Het Chinese bedrijf, dat een notering heeft in New York, verwelkomde Baillie Grifford als grote aandeelhouder en won bijna 5 procent. Automaker Tesla zelf zakte dik 2 procent. Grifford heeft volgens het Britse ProActiveInvestors een belang genomen van 11,4 procent in NIO.

LEES OOK: Topbelegger gelooft heilig in een snelle en grote doorbraak van Tesla

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Tesla

3-7-2019 Tesla Underweight JP Morgan Chase & Co.
3-7-2019 Tesla Underperform Credit Suisse Group
3-7-2019 Tesla Sell Goldman Sachs Group Inc.
1-7-2019 Tesla Underperform Credit Suisse Group
21-6-2019 Tesla Buy Jefferies & Company Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

NIO 3,42 -0,87% NIO
Tesla 249,35 1,74% Tesla
pagehit