Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
15-8-2019 18:07:59

'Zwitserse beurs denkt aan Europese overname'

ZÜRICH (AFN) - Het Zwitserse beursbedrijf SIX Swiss Exchange overweegt een beursuitbater in de Europese Unie over te nemen. Op die manier willen de Zwitsers de problemen die ontstaan door een Europees verbod op handelen in Zwitserse aandelen het hoofd bieden, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Onder meer de beurzen in Wenen en Madrid zouden interessante prooien kunnen zijn.

SIX bekijkt de optie van een overname omdat het sinds vorige maand verboden is om in Zwitserse aandelen te handelen in de Europese Unie. Dat is het gevolg van vastgelopen onderhandelingen tussen de EU en Zwitserland over een nieuwe overeenkomst om de samenwerking te stroomlijnen. De Zwitsers vinden dat ze daarmee te veel zeggenschap uit handen geven.

Concrete plannen zijn er nog niet. SIX, dat in handen is van een groep Zwitserse banken, geeft nu nog voorrang aan overnames voor zijn tak die financiële informatie levert.

Jos Dijsselhof, de Nederlandse topman van SIX, zei onlangs in een interview met de krant NZZ am Sonntag dat de beursuitbater een belang van ruim 3 miljard Zwitserse frank heeft in betalingsverwerker Worldline. Dat zou verkocht kunnen worden om overnames mee te bekostigen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Euronext NV

17-5-2019 Euronext NV Buy Deutsche Bank AG
16-5-2019 Euronext NV Overweight Morgan Stanley
13-5-2019 Euronext NV Sell UBS AG
16-4-2019 Euronext NV Buy Deutsche Bank AG
16-4-2019 Euronext NV Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Euronext NV 71,70 0,28% Euronext NV
pagehit