SECTORFONDS 25-3-2019 11:35:19

ASR Real Estate lanceert een Nederlands Science Park Fund

(finanzen.nl) - Het ASR Dutch Science Park Fund (ASR DSPF) zal zich focussen op de meest ontwikkelde science parks in Nederland. Deze locaties bieden volgens ASR Real Estate een stabiel en aantrekkelijk investeringsklimaat dankzij sterke ecosystemen, met onder andere onderwijs door Nederlandse topuniversiteiten, onderzoeksprogramma's en commerciële activiteiten.

ASR DSPF investeert in vastgoed dat deze ecosystemen ondersteunt. Het zal voornamelijk kantoorruimte, productie-, en onderzoeksruimte betreffen, maar bijvoorbeeld ook short stay appartementen, retail en horeca.

Het beleggingsfonds, dat zich richt op institutionele beleggers, gaat hiervoor onder andere samenwerkingen aan met universiteiten en treedt hierbij op als partner voor de lange termijn. Naast het kantorenfonds (ASR Dutch Mobility Office Fund), het winkelfonds (ASR Dutch Prime Retail Fund) en het woningsfonds (ASR Dutch Core Residential Fund) is dit het vierde fonds dat ASR Real Estate introduceert. Net als bij de winkel-, woning- en kantorenfondsen treedt ASR Nederland N.V. op als anchor investor.

Op 4 februari 2019 heeft ASR DSPF met de TU Delft zijn eerste samenwerkingsovereenkomst gesloten. Samen met de universiteit treedt het fonds op om de TU Delft Campus verder tot ontwikkeling te brengen. De TU Delft richt zich in deze samenwerking op vastgoed ten behoeve van haar kerntaken zijnde onderwijs, onderzoek en valorisatie. ASR DSPF focust zich op vastgoed voor commerciële partijen die zich op de TU Delft campus willen vestigen.

Wat denkt u?

Fondszoeker

Fondsnaam:
Aanbieder:
Fondssoort:
 
Kostenopslag:
Trackrecord:
Valuta:
Rendement 1 Jr:
Beheerd Vermogen:
Sorteren op:
Zoeken
pagehit