FONDS 26-2-2019 13:56:00

BNY Mellon Investment Management lanceert nieuw duurzaam obligatiefonds


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Het BNY Mellon Sustainable Global Dynamic Bond Fund zal worden gemanaged door Newton Investment Management. Dat is een beleggingsboutique van BNY Mellon IM.

De prestaties van het fonds zullen, vóór de aftrek van kosten, worden gemeten tegen cash (1-maands EURIBOR) plus 2 procent per jaar gedurende een periode van vijf jaar. Het fonds wordt beheerd door Paul Brain, Scott Freedman, Martin Chambers, Trevor Holder en Carl Shepherd.

Breed scala aan obligatiesoorten

Het is het vierde duurzame fonds dat Newton IM lanceert. Eerder werden het Newton Sustainable Global Equity Fund, Newton Sustainable Real Return Fund en het Newton Sustainable Sterling Bond Fund gelanceerd onder het in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde overkoepelende fonds BNY Mellon Investment Funds.

Het beleggingsfonds streeft naar een positief rendement gedurende de gebruikelijke marktcyclus en volgt daarbij de wereldwijde thematische aanpak van Newton IM om potentiële beleggingsmogelijkheden en risico's op te sporen. Het fonds zal beleggen in een breed scala aan vastrentende waarden waaronder staatsobligaties, kredietwaardige bedrijfsobligaties, high yield-bedrijfsobligaties en staatschuld van opkomende landen.

Beschikbaarheid

Alle posities in het fonds worden geselecteerd in overeenstemming met het eigen duurzame beleggingsproces van Newton IM, dat 2,9 miljard euro op een duurzame of ethische basis (per 31 december 2018)beheert.

Het BNY Mellon Sustainable Global Dynamic Bond Fund is een nieuw fonds van de in Dublin geregistreerde BNY Mellon Global Funds, plc-assortiment. Het wordt beschikbaar voor beleggers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België, Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Finland, Luxemburg én Nederland. Dit beleggingsproduct is beschikbaar voor tussenpersonen en institutionele beleggers.

Wat denkt u?

Fondszoeker

Fondsnaam:
Aanbieder:
Fondssoort:
 
Kostenopslag:
Trackrecord:
Valuta:
Rendement 1 Jr:
Beheerd Vermogen:
Sorteren op:
Zoeken
pagehit