HEALTHCARE 4-2-2019 11:51:00

Candriam lanceert het Oncology Impact fonds en staat 10% van de beheerfee af


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Het Candriam Equities L Oncology Impact Fund is een verdere uitbreiding van de expertise van Candriam op het gebied van thematische beleggingen, zoals biotech, robotica en demografische ontwikkelingen.

Ondanks de recente wetenschappelijke vooruitgang hebben mensen die te horen hebben gekregen dat ze kanker hebben, in veel gevallen weinig rooskleurige vooruitzichten, dat blijkt maar weer uit alle cijfers die op maandag, tijdens Wereldkankerdag, naar buiten komen.

Tien procent naar onderzoek

Het nieuwe beleggingsfonds ondersteunt de ontwikkeling van een brede waaier aan methoden op het gebied van diagnose en behandeling en wil de baanbrekende innovaties op dit gebied identificeren. Met het fonds biedt Candriam beleggers de mogelijkheid hun geld te beleggen in een fonds dat een directe positieve maatschappelijke impact heeft.

Door 10 procent van de beheervergoeding van het fonds af te staan, wil Candriam het onderzoek naar kanker door vooraanstaande Europese kankeronderzoekinstellingen ondersteunen.

Strijd tegen kanker

Kanker is nog steeds de tweede belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd. Van alle mensen zal 40 procent op een bepaald moment in het leven te horen krijgen dat ze zijn getroffen door de ziekte. De wereldwijde vergrijzing zorgt voor een forse toename van het aantal kankerpatiënten, aangezien de kans op de ziekte vaak toeneemt met de leeftijd. Er wordt verwacht dat het aantal mensen dat overlijdt aan kanker over de hele wereld met zo’n 60 procent zal toenemen, van 8 miljoen tot 13 miljoen per jaar rond 2030.

Immunotherapie, doelgerichte therapie, vloeibare weefselmonsters, tumor 'sequencing', nanotechnologie, robotoperaties, kunstmatige intelligentie en big data: elke dag bieden nieuwe technologieën een sprankje hoop voor kankerpatiënten en hun families. Naarmate de innovatie bij kankerbehandelingen steeds verder vordert, heeft dat ook een impact op een aanzienlijk aantal sectoren (biotech, farmaceutica, artificiële intelligentie, onderzoek) en op bedrijven over de hele wereld.

Impactbenadering

"We zien heel wat innovatie bij de behandeling van talrijke ziekten, met name kanker", aldus Rudi Van den Eynde, Head of Thematic Equity bij Candriam, in een toelichting bij het introduceren van het nieuwe beleggingsfonds. "We willen bedrijven identificeren met een sterk groeipotentieel.

Volgens hem is het beleggingsteam achter het fonds hiervoor erg goed gepositioneerd. "We kunnen steunen op 20 jaar ervaring met het beheer van een gespecialiseerd biotechfonds. We hebben ook twee analisten met een doctoraat en we zullen een onafhankelijk klankbord hebben in de vorm van een adviesraad waarin vooraanstaande wetenschappers op het vlak van oncologie participeren."

Tastbaarder bijdrage

Chief Investment Officer Vincent Hamelink voegt eraan toe: "Nieuwe behandelingen en technologieën van de volgende generatie zullen de wereldwijde markt voor oncologie verder laten groeien. Het fonds is zodanig samengesteld dat het winstgevend zal zijn voor beleggers, en tegelijkertijd kankeronderzoek stimuleert waardoor het een positieve maatschappelijke impact levert. Door 10 procent van de beheervergoeding van het fonds af te staan aan onderzoek streven we naar een nog tastbaarder bijdrage aan de strijd tegen kanker."

Het Candriam Equities L Oncology Impact Fund is een subfonds van het Candriam Equities L Fund, een BEVEK (Beleggingsvennootschap met veranderlijk kapitaal) gevestigd in Luxemburg en beheerd door Candriam Luxemburg. Het beleggingsfonds mag momenteel behalve in Luxemburg en Nederland worden aangeboden in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Portugal.

Wat denkt u?

Fondszoeker

Fondsnaam:
Aanbieder:
Fondssoort:
 
Kostenopslag:
Trackrecord:
Valuta:
Rendement 1 Jr:
Beheerd Vermogen:
Sorteren op:
Zoeken
pagehit