DUURZAAM 28-6-2019 13:36:34

Dit zijn de 5 grootste duurzame beleggingsfondsen


Fotobron: Freeimages.com
(finanzen.nl) - In een bijdrage op Fondsnieuws.nl stelt Schumacher dat beleggers steeds meer oog krijgen voor milieu, sociale en governance prestaties van een beleggingsfonds.

En daar springen fondshuizen op in: het aantal duurzame beleggingsproducten stijgt enorm, ook dit jaar. Volgens Schumacher heeft een Nederlandse belegger inmiddels de keuze uit 23 fondsen, waarvan er zeven indexfondsen zijn. In deze fondsen zijn vooral aandelen te vinden, maar steeds vaker ook obligaties en andere beleggingen.

Grootste fonds van Morgan Stanley

Het grootste duurzame fonds dat in Nederland te verkrijgen is, op basis van het totale beheerde vermogen per eind mei 2019 en een hoge duurzaamheidsrating van Morningstar, is volgens Schumacher Morgan Stanley Global Brands. Dit fonds focust zich volgens de analist op kwaliteitsbedrijven met een sterke marktpositie en een leidend merk in hun branche, waaronder Reckitt Benckiser, Microsoft, Philip Morris International en Unilever.

"Hun dominante marktpositie stelt de bedrijven vaak in staat om deze te vertalen naar een superieur rendement op het eigen vermogen en sterke kasstromen. Een vaste, betrouwbare kasstroom, prijszettingskracht, lage kapitaalsintensiteit en organische groei zijn andere karakteristieken waar het beheerteam onder leiding van William Lock naar zoekt", aldus Schumacher. Het fonds heeft van Morningstar de hoogste beoordeling gekregen op het vlak van duurzaamheid.

Op de tweede plek in de lijst staat het Stewart Investors Asia Pacific Leaders Fund, met een beheerd vermogen van 8 miljard euro. Dit fonds heeft zich volgens de marktanalist door de jaren heen op de kaart gezet als het gaat om duurzaamheid en richt zich op bedrijven van hoge kwaliteit, waarbij governance een belangrijk aandachtspunt is.

Andere duurzame fondsen

Alle bedrijven die het fonds selecteert moeten een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsontwikkeling van de landen waarin zij actief zijn. Het Stewart Investors Asia Pacific Leaders-fonds richt zich vooral op bedrijven uit India, die 38 procent van de portefeuille beslaan. Qua sectorblootstelling vallen de posities in defensieve consumentengoederen en IT-ondernemingen op.

Andere grote duurzame beleggingsfondsen uit de lijst van Schumacher zijn JPMorgan Emerging Markets Equity Funds, het Robeco BP US Premium Equities en Comgest Growth Emerging Markets.

Wat denkt u?

Fondszoeker

Fondsnaam:
Aanbieder:
Fondssoort:
 
Kostenopslag:
Trackrecord:
Valuta:
Rendement 1 Jr:
Beheerd Vermogen:
Sorteren op:
Zoeken
pagehit