ETFS 7-2-2019 14:34:00

Kansen pakken met nieuwe ETFs op de thema's mobiliteit en artificiële intelligentie


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Zowel de Xtrackers Future Mobility UCITS ETF als de Xtrackers Artificial Intelligence and Big Data UCITS ETF zijn genoteerd op de Duitse beurs. De geavanceerde screeningmethodologie bij beide fondsen kiest de aandelen die de meeste kans hebben om te profiteren van komende technologische ontwikkelingen.

De ETFs volgen speciaal ontwikkelde indices met een unieke filtermethode gebaseerd op artificiële intelligentie. De methodologie is ook gericht op het identificeren van die bedrijven met de patenten die de meeste kans bieden om van deze bedrijven belangrijke toekomstige omzetgeneratoren te maken. De geografische reikwijdte van de indices is wereldwijd.

Waar ze zich op richten

De Future Mobility ETF geeft beleggers toegang tot bedrijven die waarschijnlijk zullen profiteren van de toekomstige mobiliteitstrends, zoals de opkomst van autonome voertuigen, de overstap naar elektrische en hybride voertuigen en aanverwante trends zoals de opkomst van lithiumbatterijen.

De Artificial Intelligence ETF biedt toegang tot bedrijven die hun toekomstige winstgroei waarschijnlijk uit ontwikkelingen zien komen als 'deep learning', 'cloud computing', beeldherkenning, spraakherkenning en chatbots.

Fysiek gerepliceerd

"Deze thematische ETFs concentreren zich op maximaal 100 bedrijven wereldwijd die, gezien de maatschappelijke verschuivingen als gevolg van de technologische vooruitgang, de meeste kans hebben om tot de winnaars van morgen te horen. Deze nieuwe generatie van thematische producten konden we ontwikkelen dankzij een geavanceerde methode om aandelen te selecteren", zegt Michael Mohr, hoofd ETF Product Development.

De nieuwe ETFs gebruiken een directe, fysieke replicatie en hebben een jaarlijkse all-in-fee van 0,35 procent. Fysieke replicatie komt er op neer dat alle of vrijwel alle aandelen aangekocht worden, die deel uitmaken van de speciaal ontwikkelde indices

Wat denkt u?

Fondszoeker

Fondsnaam:
Aanbieder:
Fondssoort:
 
Kostenopslag:
Trackrecord:
Valuta:
Rendement 1 Jr:
Beheerd Vermogen:
Sorteren op:
Zoeken
pagehit