FONDSEN 1-4-2019 14:07:18

NN IP lanceert fonds voor groene obligaties met kortere looptijd


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl) - Volgens NN IP maakt de looptijd het nieuwe fonds uniek, aangezien andere groene obligatiefondsen op de markt een rentegevoeligheid hebben van ten minste vijf jaar.

Gezien de kortere looptijd vindt de beleggingsbeheerder het NN (L) Green Bond Short Duration Fund (want zo heet het fonds) bij uitstek geschikt voor beleggers die hun portefeuille willen beschermen tegen stijgende rentes en tegelijkertijd dringend iets willen doen tegen klimaatverandering.

Impactbeleggen

Groene obligaties oftewel green bonds zijn beleggingen in leningen waarvan de opbrengsten worden gebruikt voor de financiering van nieuwe of bestaande projecten met een meetbaar positief effect op het milieu. Ze dragen bijvoorbeeld bij aan de duurzaamheidsdoelen (de zogenoemde SDG's) van de Verenigde Naties.

Bram Bos, Lead Portfolio Manager Green Bonds bij NN IP, vindt beleggingen in groene obligaties onder de huidige marktomstandigheden bijzonder aantrekkelijk. "De rentes in Europa staan bijna op de laagste niveaus en de risicopremies (spreads) op in euro's luidende groene obligaties op het hoogste niveau van de afgelopen vijf jaar."

"Voor beleggers die duurzaamheid op de eerste plaats hebben staan, is impactbeleggen (inclusief groene obligaties) de beste keuze om verantwoord te beleggen. Het gaat hierbij niet alleen om kwalitatief maar ook om kwantitatief bewijs dat de beleggingen bijdragen aan de wereldwijde welvaart.

Geen extra kosten

Beleggen in green bonds brengt volgens Bos geen extra kosten met zich mee. "Sterker nog, via green bonds kunnen beleggers de CO2-voetafdruk van hun obligatieportefeuilles verminderen en profiteren van een betere governance en meer transparantie, zonder dat dit ten koste gaat van liquiditeit en rendement."

NN IP is naar eigen zeggen de grootste aanbieder van open-end green bond funds. Het beheerde vermogen is in minder dan drie jaar gegroeid naar bijna 1 miljard euro. Het Green Bond Short Duration Fund is met aandelenklassen geregistreerd in Luxemburg, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Italië én Nederland.

Wat denkt u?

Fondszoeker

Fondsnaam:
Aanbieder:
Fondssoort:
 
Kostenopslag:
Trackrecord:
Valuta:
Rendement 1 Jr:
Beheerd Vermogen:
Sorteren op:
Zoeken
pagehit