FONDSEN 24-4-2019 11:49:00

Storebrand lanceert drie duurzame beleggingsfondsen in Nederland


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl) - Storebrand is al bijna vijfentwintig jaar een wereldwijde pionier op het gebied van geïntegreerd ESG-beleggen (waarbij ESG voor Environmental, Social en Governance staat).

De in Nederland gevestigde Noorse fondsbeheerder Skagen is sinds 2017 onderdeel van Storebrand Asset Management en zal de strategieën van Storebrand in Europa distribueren, naast zijn eigen actief beheerde beleggingsfondsen.

In gezamenlijkheid

Storebrand was naar eigen zeggen het eerste Noorse bedrijf dat al in 1995 een speciale afdeling voor duurzame beleggingen oprichtte en stelt daarmee een van de meest ervaren ESG-teams in Scandinavië te hebben.

Het groepsbrede duurzame beleggingsbeleid, dat van toepassing is op alle beheerde assets, is gebaseerd op bijna vijfentwintig jaar ervaring en op drie pijlers: Uitsluitingen, Integratie en Actief Eigenaarschap. Storebrand meent dat het volledige potentieel van een duurzame beleggingsstrategie wordt gerealiseerd als de drie benaderingen in gezamenlijkheid worden toegepast.

De drie beleggingsstrategieën die Storebrand in Nederland introduceert op een rijtje:

Storebrand Global ESG Plus Fund

Bij dit fonds wordt een wereldwijde aandelenbeleggingsstrategie gevolgd, die de MSCI World Index volgt. Het fonds optimaliseert de selectie van bedrijven die hoog scoren volgens Storebrands Sustainability Rating, waarbij bedrijven die slecht scoren en bedrijven die fossiele brandstoffen winnen of koolstofintensief zijn, worden vermeden.

Het Storebrand Global ESG Plus Fund, gelanceerd in april 2017 en beheerd door Henrik Wold Nilsen, heeft sinds de oprichting EUR 385 miljoen onder beheer en heeft sinds de start een jaarrendement van 6,10 procent op jaarbasis opgeleverd, in lijn met de MSCI World Index.

Storebrand Global Solutions Fund

Het gaat hier om een actief beheerde wereldwijde aandelenstrategie waarbij belegd wordt in duurzame bedrijven in ontwikkelde en opkomende markten die oplossingen bieden om de VN Sustainable Development Goals te helpen bereiken.

Het beleggingsfonds, gelanceerd in oktober 2012, heeft 226 miljoen euro onder beheer en heeft volgens eigen opgave sinds de oprichting rendementen van 12,6 procent op jaarbasis opgeleverd, 1,4 procent meer dan de MSCI All Country World Index. Het fonds wordt beheerd door Philip Ripman.

Storebrand Global Multifactor Fund

Dit fonds richt zich op het genereren van een sterke kapitaalgroei door middel van een long-only, modelmatige beleggingsbenadering die duurzaamheid combineert met vier gelijk gewogen risicofactoren: waarde, omvang, momentum en lage volatiliteit.

Het fonds, dat in november 2013 werd gelanceerd en wordt beheerd door Andreas Poole, belegt in 300-400 large-cap en mid-cap aandelen om een sector- en geografisch neutrale portefeuille te creëren. het beheerde vermogen bedraagt 2,1 miljard euro. Sinds de oprichting rendementen van 11,9 procent op jaarbasis gerealiseerd, naar eigen opgave 1,2 procent meer dan de MSCI World Index.

Wat denkt u?

Fondszoeker

Fondsnaam:
Aanbieder:
Fondssoort:
 
Kostenopslag:
Trackrecord:
Valuta:
Rendement 1 Jr:
Beheerd Vermogen:
Sorteren op:
Zoeken
pagehit