FONDSEN 3-4-2019 14:05:16

Vermogensbeheerder Mirova ziet goed rendement in beleggen in gendergelijkheid


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl) - Het Mirova Women Leaders Equity Fund belegt in bedrijven die zich inzetten voor meer gendergelijkheid en voor meer vrouwen in de bedrijfstop. Het fonds richt zijn pijlen op het universum van hoogrenderende bedrijven die zich inzetten voor het vergroten van de genderdiversiteit.

Er is steeds meer aandacht voor de kloof in beloning tussen mannen en vrouwen, de 'gender gap'. Strateeg Haim Israel van Bank of America Merrill kwam recent nog met een nota waarin hij stelt dat gelijke behandeling van vrouwen en mannen bedrijven veel geld kan opleveren. "Het kan een winstmachine zijn voor bedrijven", aldus Israel. Daarbovenop kunnen gepaard gaande met een laag risico het aandelenrendement, de dividenden en de marktwaarde worden verhoogd. En je zou denken dat dit tezamen weer goed is voor beleggers.

Het '2°C'-traject

Fondsbeheerder is Soliane Varlet. Varlet heeft 18 jaar ervaring in asset management en werkt reeds dertien jaar voor Mirova, dat een dochteronderneming is van Natixis Investment Managers. Voor de selectie van bedrijven worden eigen kwalitatieve en kwantitatieve indicatoren gebruikt, die de effectiviteit van elk bedrijf moeten bepalen.

De beleggingsstrategie ondersteunt Mirova's duurzaamheidsdoelstellingen. Net als bij alle andere strategieën, streeft de vermogensbeheerder ernaar om ook voor het Women Leaders Equity Fund het SRI-label (Socially Responsible Investing) te verkrijgen. De portfolio volgt daarnaast het '2°C'-traject, zoals overeengekomen in het Klimaatakkoord van Parijs.

Soort van impactbeleggen

"Wij geloven dat zowel institutionele als individuele beleggers op zoek zijn naar duidelijke beleggingscategorieën met een bewezen impact. Strategieën gericht op diversiteit en gendergelijkheid passen perfect in deze categorie. Deze kwesties zijn een sociale en economische prioriteit",zegt topman Philippe Zaouati van Mirova in een toelichting op de introductie van het beleggingsfonds.

Mirova is daarnaast een partnerschap met UN Women aangegaan. Een deel van het managementfee van het Women Leaders Equity Fund doneert Mirova aan VN Women's National Committee in Frankrijk om de emancipatie van vrouwen te bevorderen. De samenwerking draagt direct bij aan SDG 5, zoals door de Verenigde Naties opgesteld: gendergelijkheid bereiken en alle vrouwen en meisjes mondig maken.

LEES OOK: 'Gelijke behandeling vrouwen en mannen kan bedrijven veel geld opleveren'

Wat denkt u?

Fondszoeker

Fondsnaam:
Aanbieder:
Fondssoort:
 
Kostenopslag:
Trackrecord:
Valuta:
Rendement 1 Jr:
Beheerd Vermogen:
Sorteren op:
Zoeken
pagehit