ETFS 20-2-2019 12:23:00

Waarom Amazon, Apple en Google in de komende vijf jaar met ETFs zullen komen


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - De digitalisering en allerlei andere technische innovaties hebben de afgelopen jaren om zich heen gegrepen in de financiële sector. De vele fintechbedrijven die ondertussen uit de grond zijn geschoten, hebben hieraan een flinke push gegeven. Maar de automatisering en digitalisering houden geen halt bij de financiële sector en bij wat momenteel onder fintech wordt geschaard.

Voor Ric Edelman, oprichter en Chairman van het Amerikaanse Edelman Financial Engines, is het overduidelijk dat grote spelers uit het techsegment op de aandelenmarkt waarschijnlijk de markt zullen betreden, die tot dusver door financials werd bediend.

Een kwestie van tijd

In een interview met 'ETF Edge', een programma van de Amerikaanse zakenzender CNBC ter gelegenheid van de onlangs gehouden Inside ETFs Conference in Hollywood, geeft de financieel-expert aan dat het een kwestie van tijd is dat grote bedrijven zoals Apple, Amazon en Google de financiële markt zullen betreden.

Bekijk hier de CNBC-video over 'The Next big ETF disrupters'

De Ant Financial Services Group, een dochteronderneming van de Chinese online handelsreus Alibaba, zou als model voor een dergelijke ontwikkeling kunnen dienen. Met Alipay, 's werelds grootste betaalplatform, is het bedrijf een belangrijke naam geworden in de fintechsector, met een waarde van om en nabij de 150 miljard dollar. En het bedrijf heeft ook nog eens het grootste geldmarktfonds van de wereld onder beheer.

Het wachten is op gerichte overnames

Ook de hoofdredacteur van ETF Trends, Tom Lydon, is van mening dat de intrede van de internetreuzen op de financiële markt vrij realistisch is. Deze specialist wijst in het bijzonder op de toenemende automatisering, ook in het geval van beleggen, die technologiebedrijven in de kaart zou kunnen spelen.

Lydon denkt dat grote spelers in de techscene zich door gerichte overnames in de financiële sector zouden kunnen inkopen. Hij kijkt naar het Japanse Softbank. "Softbank beschikt over alle gegevens in de wereld. Ze weten wanneer ik naar de sportschool ga, ze kennen mijn medische voorschriften, ze weten dat ik van rode wijn houd, ze weten dat ik van muziek uit de jaren tachtig houd. Alle informatie wordt daar verzameld." En het conglomeraat heeft een durfkapitaalfonds van 100 miljard dollar. "Ik zou wedden op een bedrijf als dit".

Bereiken van de jongere generatie

Voor Edelman is het duidelijk dat Google, Apple & Co. de boot niet zullen missen om de lucratieve industrie te betreden. "Er is daar veel te veel geld," zegt de expert. Zodra één de stap durft te zetten, zal iedereen volgen. Daarvan is hij overtuigd.

Een van de redenen hiervoor is de aangetaste reputatie van de financiële sector. "Iedereen heeft een hekel aan de financiële dienstverlening. We hebben een hekel aan verzekeringsmaatschappijen, creditcardbedrijven, banken en makelaars", zo is de mening van Edelman.

Hoewel de reputatie van Facebook het afgelopen jaar ernstige schade heeft opgelopen (door onder meer de diverse privacyschandalen), gelooft Edelman niet dat dit voor Google opgaat. Hij ziet een grote kans voor dit techconcern, vooral met het bereiken van de jongere generatie. "Het is onvermijdelijk dat techreuzen de komende vijf jaar de markt zullen betreden." De vraag is alleen of ze het doen omdat ze het kunnen of omdat ze het moeten.

Wat denkt u?

Fondszoeker

Fondsnaam:
Aanbieder:
Fondssoort:
 
Kostenopslag:
Trackrecord:
Valuta:
Rendement 1 Jr:
Beheerd Vermogen:
Sorteren op:
Zoeken
pagehit