BELEGGINGSFONDS 13-12-2018 10:10:00

Kempen focust met nieuw fonds op private equity in Europa


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Het Kempen European Private Equity Fund richt zich op het kleine en het lagere middensegment van de zogenoemde buy-out private equity markt in Noord- en West-Europa. Het is te koop in Nederland, België en Zwitserland.

Het gaat om een closed-end fonds met een minimale looptijd van tien jaar. Daarnaast is het een hybride beleggingsfonds dat investeringen in private-equityfondsen combineert met co-investeringen. Co-investeringen zijn minderheidsbeleggingen rechtstreeks in een onderneming, die samen met een private equity fondsbeheerder worden gedaan. Ongeveer de helft van de doelportefeuille bestaat uit directe co-investeringen. Risicospreiding ligt ten grondslag aan deze combinatie, zo laat KCM weten.

Sven Smeets, Co-Head Private Markets bij Kempen, legt verder uit: "De kosten van directe co-investeringen zijn lager dan bij traditionele investeringen in private-equityfondsen. Mede daardoor zijn de rendementsverwachtingen naar onze mening hoger."

Hij stelt dat in het kleine en het lagere middensegment van de Europese buy-outmarkt, waarin de kleinste fondsen van de Europese private equity markt zich bevinden, er minder concurrenten zijn met veel kapitaal dan bij grote buy-outs. Tegelijkertijd zijn er veel kwalitatief goede investeringen te vinden. "Wij verwachten dat dit sterke rendementskansen biedt", aldus Smeets.

Van oorsprong is het investeren in private equity door middel van co-investeringen voorbehouden aan grote institutionele beleggers zoals pensioenfondsen. Het nieuwe fonds moet deze beleggingscategorie toegankelijker maken voor vermogende particuliere beleggers en family offices.

Wat denkt u?

Fondszoeker

Fondsnaam:
Aanbieder:
Fondssoort:
 
Kostenopslag:
Trackrecord:
Valuta:
Rendement 1 Jr:
Beheerd Vermogen:
Sorteren op:
Zoeken
pagehit