OUTLOOK 18-4-2017 10:52:13

‘Aandelen en grondstoffen blijven aantrekkelijk door groei wereldeconomie’


Fotobron: Deutsche Bank

Schroders merkte op dat het sterke momentum van eind 2016 in 2017 zal aanhouden in de Verenigde Staten, Europa en Japan. De vermogensbeheerder stelde de groeiverwachting voor de wereldeconomie zelfs licht opwaarts bij.

Schroders blijft als gevolg ook positief gestemd over aandelen en gelooft dat er nog steeds opwaarts potentieel in de aandelenmarkten zit dankzij het synchrone herstel van de wereldeconomie. "Ook al komt er een correctie op de korte termijn in het sentiment, de fundamentals zouden voldoende steun moeten verlenen aan de aandelenmarkten op de middellange termijn", aldus de vermogensbeheerder.

Vooral bedrijven in Europa zullen naar verwachting van Schroders "onverminderd" goed blijven presteren. "Dankzij het herstel [van de wereldeconomie] zijn de winstverwachtingen opwaarts bijgesteld [en lijkt] het politieke risico voldoende ingeprijsd te zijn."

In de Verenigde Staten kunnen de winstmarges juist onder druk komen, vanwege een normalisatie van het beleid. Schroders verwacht een stijging van de fed funds rate naar 1,5% eind 2017 en 2,25% eind 2018.

Grondstoffen

Schroders blijft een Overwogen advies houden op grondstoffen, vanwege de groei van de wereldeconomie. "Aan de aanbodzijde vindt er in een aantal sectoren aanpassingen plaats, die gunstig zijn voor de prijsontwikkeling."

Wel merkte Schroders op dat goud kwetsbaar blijft voor een hogere reële rente en een sterkere Amerikaanse dollar. Daartegenover staat dat het edelmetaal evenwel nog steeds kan dienen als diversificatie in de portefeuille en als hedge tegen politieke risico’s.

Wat denkt u?

pagehit