GOUD 20-12-2016 11:42:00

‘Nog geen licht aan het einde van de goudtunnel’


Fotobron: Freeimages.com

Hulbert merkte op dat goudbeleggers in de afgelopen maand gemiddeld meer bullish zijn geworden, howel de goudprijs verder onder druk kwam te liggen. Dit is volgens de expert van MarketWatch het tegenovergestelde van hoe de markt normaal reageert op dalende goudprijzen, hetgeen suggereert dat er onderliggend nog veel optimisme is onder goudbeleggers.

Vanuit een contrair beleggingsperspectief is dat een slecht teken, aldus Hubert. Meestal worden bodems pas bereikt als er een breed gedragen cynisme is en niet wanneer partijen aan het bodemvissen zijn. Dit zou erop duiden dat een verdere daling van de goudprijs waarschijnlijk lijkt.

Beleggers blijven te optimistisch

De columnist volgt tientallen zogenoemde short-term gold timers, kortetermijngoudbeleggers die naar het perfecte instapmoment zoeken. Hulbert merkte op dat deze beleggers zich in de afgelopen maand meer zijn gaan blootstellen aan goud, terwijl de goudprijs een maand geleden nog slechts rond de 1.200 dollar per troy ounce koerste. Nu ligt de goudprijs rond 1.133 dollar.

Hubert concludeert hieruit dat contraire beleggers nog niet een koopsignaal zullen afgeven en dat de goudprijs voorlopig zal blijven dalen.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Goud 1.334,13 -6,68
-0,50
pagehit