Goud 19-10-2017 09:28:25

‘s Werelds grootste goudbeleggers kunnen ook goed voetballen

Duitsers hebben vorig jaar een recordbedrag van acht miljard dollar belegd in gouden munten, goudstaven en goud-ETF’s. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de World Gold Council (WGC).

Volgens analisten van de WGC is de rek er nog niet uit. De latente vraag naar goud van Duitsers is groot. 59% van onze oosterburen meent dat op de lange termijn goud zijn waarde nooit zal verliezen. Uit een onderzoek in 2016 kwam naar voren dat 42% van de Duitsers meer vertrouwen heeft in goud dan in de euro.

Tien jaar geleden belegde bijna geen Duitser in goud. Door de financiële crisis hebben zij de status van het edelmetaal als veilige haven echter ontdekt. Net als in de Verenigde Staten scheerden in Duitsland enkele banken langs de afgrond.

Spaargeld

Bovendien leveren door het agressieve monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) spaartegoeden en Duitse staatsobligaties niets meer op, terwijl de goudprijs juist begon te klimmen toen de rente daalde.

De centrale bank van Duitsland heeft in de afgelopen vier jaar Duits goud gerepatrieerd dat was opgeslagen in kluizen in Parijs en New York. Duitsland heeft na de Verenigde Staten de grootste goudreserves in de wereld.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Goud 1.333,18 -7,63
-0,57
pagehit