OLIEPRIJS 7-7-2017 09:32:32

Amerikaanse olie glijdt weer onder 45 dollar


Fotobron: Freeimages.com

Vrijdagochtend leidt het ertoe dat de olieprijs dus weer onder de 45 dollar zakt, terwijl die eind juni net weer boven die grens was gekomen. De dalingen volgen op het nieuws van de Amerikaanse Energy Information Administration: die meldde dat de olieproductie in de VS afgelopen week het hardst is gestegen sinds januari.

De olievoorraden in de Verenigde Staten, ook een punt van zorg voor oliebeleggers, dalen wel. Maar de flink verhoogde productie baart beleggers blijkbaar genoeg zorgen voor een daling van 1 procent op vrijdagochtend.

De olieprijs doorgaat nogal schommelende tijden. In de markt wisselt goed nieuws over bijvoorbeeld de productiebeperking van OPEC-landen zich af met slecht nieuws uit de Verenigde Staten, waar de oliepompen op volle kracht draaien.

Sinds het begin van het jaar schommelt de prijs daarom binnen de range van 40 tot 55 dollar. Strateeg Michael McCarthy zegt tegen Bloomberg dat dat waarschijnlijk zo blijft op de middellange tot lange termijn.

Extra punt van zorg is dat de OPEC-landen onderling steeds meer verdeeld raken over de beperkingen van de productie, omdat ze bang zijn dat de VS te veel marktaandeel gaan innemen. Ook Rusland, tot nu toe bondgenoot van de OPEC, laat zo langzamerhand geluiden horen dat het geen voorstander is van nog verdere beperkingen.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Olie (WTI) 63,86 -0,54
-0,84
pagehit