MUNTEN 21-6-2016 14:49:02

Australische kangoeroemunten in trek bij beleggers


Fotobron: The Perth Mint

Perth Mint, een van de grootste munthuizen ter wereld, lanceerde de ‘kangoeroemunt’ in september. Er werd gemikt op een verkoop van vijf miljoen munten in het eerste jaar, maar door de sterk toegenomen vraag verwacht het munthuis nu het dubbele te verkopen, zo valt te lezen in een artikel van de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Edelmetalen zijn al een tijdje in trek bij beleggers vanwege de huidige lage rentestand. Een lage rente maakt goud en zilver aantrekkelijker, omdat alternatieve beleggingen als obligaties dan minder opleveren.

Hoog niveau goud en zilver

Afgelopen week bereikte de goudprijs volgens MarketUpdate het hoogste niveau in meer dan drie jaar, nadat de Federal Reserve liet weten dat de rente nog langdurig laag zal blijven. "De Amerikaanse centrale bank temperde de verwachting ten aanzien van een mogelijke renteverhoging, waardoor goud weer in de belangstelling kwam te staan als veilige haven", aldus MarketUpdate.

Ook oudere zilveren munten van Perth Mint, met daarop andere inheemse dieren, doen het goed. Het munthuis verkocht in de afgelopen twaalf maanden tot mei 15,6 miljoen munten, bijna twee keer zoveel als de 7,1 miljoen in de twaalf maanden ervoor. Maar de kangoeroes zijn met afstand het populairste.

In Nederland wordt de zilveren kangoeroemunt verkocht vanaf circa 20 euro per stuk bij een bestelling van 25 munten.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Goud 1.277,55 0,00
0,00
Zilver 14,39 0,00
0,00
pagehit