BELEGGEN 11-8-2017 16:23:03

Beheerder van het grootste hedgefonds ter wereld adviseert goud als veilige haven


Fotobron: Flickr, Michael Mandiberg (foto bewerkt)

Dat schrijft de beroemde hedgefondsbeheerder in een bericht op zijn LinkedIn-account. Hij beschrijft daarin hoe hij en zijn hedgefonds omgaan met politieke spanningen, zoals die nu spelen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea.

Hij zegt in dat opzicht zich zeer bescheiden te moeten tonen: "Als het aankomt op het inschatten van politieke zaken (vooral globale geopolitieke zaken als de situatie in Noord-Korea) zijn we heel bescheiden. We weten dat we geen unieke blik hebben waar we op in kunnen zetten."

En dus is het ook voor Dalio een beetje 'back to basics' in tijden als deze: "Het belangrijkste is dat we proberen om liquide te blijven, te diversificeren en niet te veel blootstelling te nemen aan mogelijke economische uitkomsten van de politieke situaties."

En als het gaat over 'back to basics', dan is goud als veilige haven natuurlijk de ultieme 'bet' die beleggers in risicovolle situaties maken. Dalio: "We kunnen ook zeggen dat als de situatie fout gaat, het erop lijkt dat de goudprijs (meer dan andere veilige havens als de dollar, de yen en obligaties) gaat profiteren.

Dalio adviseert beleggers om zo snel mogelijk een goudpositie in te kopen: "Dus als je nog niet 5 tot 10 procent van je beleggingen in goud hebt gestoken als hedge, raden we aan dat je daar nog een keer naar te kijken. Laat vooroordelen, in plaats van goede analyses, niet in de weg staan van dit doen (en als je wel een uitstekende analyse hebt over waarom je niet zo'n goudpositie zou moeten hebben, zouden we het waarderen als je die met ons deelt)."

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Goud 1.261,63 16,33
1,31
pagehit