GOUD 29-12-2016 14:20:58

Dit kunnen beleggers van goud verwachten in 2017


Fotobron: Freeimages.com

Dit verwacht fondsbeheerder James Luke van Schroders. Volgens Luke prijzen de markten de positieve effecten van de verkiezingsuitslag in Amerika nu al in, maar worden de potentiele negatieve effecten zoals hogere inflatie, oplopende geopolitieke risico’s en toenemend protectionisme vooralsnog genegeerd door beleggers.

En in zo’n situatie is goud een goede hedge, zo stelt de fondsbeheerder. "De mogelijke uitkomsten voor inflatie, valuta’s en financiële markten zijn nu meer extreem dan ooit sinds de Tweede Wereldoorlog", aldus Luke.

Herstel is ingezet

Waar de goudprijs ten tijde van de millenniumwisseling hoog noteerde en zelfs tot recordhoogte kwam net na de financiële crisis, bleef de prijs sindsdien lager. De neerwaartse trend werd dit jaar doorbroken, toen de financiële markten onder druk kwamen te staan en beleggers massaal voor veilige havens als goud kozen.

Toen het sentiment op de beurzen halverwege dit jaar verbeterde, werd de stijgende lijn evenwel niet voortgezet. Toch lijkt de goudprijs tegen de huidige koers dit jaar met ruim elf procent te zijn gestegen en volgens Schroders is daarmee de weg vrijgemaakt voor een verdere stijging in 2017.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Goud 1.331,33 6,63
0,50
pagehit