OLIE 20-3-2017 14:45:28

Olieprijs daalt uit angst dat de VS het werk van de OPEC tenietdoen


Fotobron: Freeimages.com

De prijs van Amerikaanse olie (WTI) staat maandag op een min van zeker 1,3 procent. Het volgende tikje voor de olieprijs wordt uitgedeeld door cijfers uit de Amerikaanse oliebranche. Er worden namelijk steeds meer nieuwe olieplatformen bijgebouwd in de VS.

En daarmee doen de Amerikanen het effect teniet van de teruggeschroefde productie van de olielanden die bij de OPEC aangesloten zijn. Die landen - waaronder de grote producenten Saudi-Arabië, Irak en Iran - zijn de laatste weken de productie aan het terugschroeven om de olieprijs zo hoger te houden.

De VS zijn niet aangesloten bij de OPEC en in dat land blijft de oliekraan dan ook behoorlijk open staan. En het nieuws dat er ook aardig wat nieuwe platformen gebouwd worden zorgt ervoor dat de prijs van Amerikaanse olie toch gedrukt wordt, meldt Bloomberg.

De prijs van Noordzee-olie (Brent) zakt ook weg vanwege het nieuws. Een vat van die olie kost nu iets meer dan 51 dollar en daalt vandaag 0,6 procent. Amerikaanse olie zit nog altijd onder de 50 dollar en staat nu net boven de 48 dollar.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Olie (Brent) 69,08 -1,14
-1,62
Olie (WTI) 63,65 -0,75
-1,16
pagehit