OLIE 14-3-2017 16:30:03

Olieprijs zakt verder weg nadat Saudi-Arabië de productie weer opschroeft


Fotobron: Freeimages.com

De berichten zijn een domper voor oliebeleggers die hoopten dat het zwarte goud de koers naar boven definitief weer had ingeslagen. Die hoop werd gevoed door het akkoord van OPEC-landen en ook landen die niet tot die club van olielanden behoren om de productie naar beneden te halen.

De Amerikanen deden duidelijk niet mee aan die afspraak en haalden voorraden olie uit de grond die sinds 1982 niet meer waren voorgekomen. Dat zorgde ervoor dat de prijs van Amerikaanse olie (WTI) weer daalde tot onder de 50 dollar.

En om het nog erger te maken, komt nu naar buiten dat de Saudi's hun olieproductie in februari ook verhoogd hebben van 9,7 miljoen vaten per dag tot net boven de 10 miljoen. Daarbovenop kwam de mededeling van de OPEC dat zij verwacht dat landen die geen lid zijn van de olieclub de productie ook zullen gaan verhogen.

Dat betekende een flinke nieuwe opdoffer voor de olieprijs. Zowel Amerikaanse (WTI) als Noordzee-olie (Brent) daalt dinsdagmiddag flink. WTI werd ruim 2 procent minder waard, Brent-olie daalt met ongeveer 1,7 procent. Daarmee komt ook Brent nu bijna onder de 50 dollar.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Olie (Brent) 68,86 -0,46
-0,66
Olie (WTI) 63,56 -0,32
-0,50
pagehit