GRONDSTOFFEN 21-4-2017 10:09:00

'Ondanks een matige start van het jaar positief over grondstofbeleggingen'


Fotobron: Flickr, Michael Mandiberg (foto bewerkt)

Grondstofbeleggingen begonnen vanwege de wegzakkende olieprijs niet heel goed aan dit jaar, schrijft Donora op Investment Week. De Bloomberg Commodities Index zakte in het eerste kwart van het jaar met 2,5 procent. Dat werd dus vooral veroorzaakt door de olieprijs, die dit jaar zo'n 4 procent daalde.

Toch blijft Donora positief over grondstoffen in 2017. Hij voorziet sterkere economische groei voor dit jaar en verwacht dat er daarom meer activiteit zal zijn op het gebied van bouwen en productie. Daardoor zal de vraag naar grondstoffen groter worden.

Donora voorziet dat het negatieve sentiment rondom olie van korte duur zal zijn. Een sterke vraag zal volgens de strateeg de olieprijs omhoog stuwen en de OPEC, de vereniging van olielanden, zal ervoor zorgen dat de voorraden op een laag niveau blijven.

Goudprijs zal blijven stijgen

Ook over de goudprijs, die dit jaar al meer dan 10 procent steeg, is Donora positief. De verwachting dat de Federal Reserve de rente in Amerika stapsgewijs zal gaan verhogen, draagt bij aan het positieve sentiment rondom goud.

Op het gebied van de gewone metalen zijn de verwachtingen ook hoog. Aluminium, koper en zink stegen dit jaar allemaal al in prijs en Donora verwacht dat die metalen allemaal verder zullen stijgen, en dan met name koper. Dat heeft te maken met stakingen in drie grote kopermijnen, verantwoordelijk voor 10 procent van de wereldwijde koperproductie. Als die mijnen weer op volle kracht draaien, kan de koperprijs nog verder op stoom komen.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Koper 6.855,00 38,25
0,57
pagehit