GOUD 7-2-2019 11:14:00

Renaissance: 'Toch maar oppassen met beleggen in goud'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Mark Hulbert gaat tegen de stroom in wat betreft goud. Het gele edelmetaal trekt al enkele weken de belangstelling van beleggers. De stevige aankopen van goud door centrale banken, zoals die van Rusland en Turkije, hebben in zekere zin een extra duwtje gegeven aan het sterk verbeterde sentiment rondom goud.

Een rapport van de World Gold Council (WGC), waarin deze ontwikkeling werd belicht, was goed nieuws voor goudbeleggers. Goud als nieuwe beleggingssensatie. Een nieuwe gouden tijd voor goud. Hulbert moet het nog maar zien.

Lees hier de column van Mark Hulbert op MarketWatch

Tegenwind voor de 'bulls' op goud komt volgens Hulbert van MarketWatch echter vanuit de Verenigde Staten, waar de goede cijfers op de Amerikaanse arbeidsmarkt bijvoorbeeld voor een rem op een run op goud kunnen zorgen.

Mark Hulbert waarschuwt. Volgens hem is het marktsentiment voor goud "irrationeel uitbundig" geworden. Zijn ervaring is dat de laatste twee decennia hebben aangetoond dat de stijging van de prijs van dit edelmetaal juist vaak blokkades op de weg tegenkwam toen de stijgende stemming op goud net zo extreem was als momenteel.

LEES OOK: Goldrush van centrale banken op goud is minder duister dan het lijkt

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Goud 1.274,10 -0,03
0,00
pagehit