GOUD 26-8-2019 10:55:00

Goudprijs bereikt een nieuw hoogtepunt sinds het jaar 2013, met dank aan de handelsoorlog


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - In de nacht van zondag op maandag werd een troy ounce goud verhandeld voor ruim 1555 dollar. Zo waardevol is het edelmetaal niet meer geweest sinds april 2013.

Berekend in euro's bereikte de goudprijs zelfs een nieuw recordhoogte van 1393,68 euro per troy ounce. In de afgelopen handelsdagen heeft de bezorgdheid over een escalatie van het handelsconflict herhaaldelijk de goudprijs opgedreven.

Later, in de vroege ochtend, had goud echter weer een deel van zijn winst verspeeld en werd verhandeld op rond de 1533 dollar. Op moment van schrijven was het edelmetaal 1526,60 dollar waard.

De terugval heeft waarschijnlijk alles te maken met uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die stelde in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz dat China een deal zou willen sluiten. Hij doelde op een telefoongesprek tussen vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering en de regering van Peking, dat volgens Trump op zondag plaatsvond. De VS zou de handreiking van China willen aanvaarden en zou weer willen terugkeren naar de onderhandelingstafel.

Vrijdag was het handelsconflict gevaarlijk geëscaleerd. Nadat de Chinese regering nieuwe straftarieven op Amerikaanse import aankondigde, ging de Amerikaanse president onmiddellijk in de tegenaanval en kondigde hij hogere Amerikaanse straftarieven op Chinese goederen aan.

LEES OOK: 'De oorlog tegen cash, negatieve rente en de vlucht in goud' (een column van edelmetaalspecialist Bart Brands)

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Goud 1.483,25 -15,90
-1,06
pagehit