GOUD 7-8-2019 11:09:18

'Goudprijzen blijven aansterken'


Fotobron: Freeimages.com
(finanzen.nl) - "De wereld verkeert in een onzekere situatie en goud zal daarvan profiteren", aldus econoom Howie Lee van Oversea-Chinese Banking Corporation.

Woensdagochtend koersten de goudprijzen rond een niveau van 1.495 dollar per troy ounce, hetgeen een stijging op dagbasis betekende van 12 dollar. Volgens Lee zal de grens van 1.500 snel beslecht worden.

"We zien een perfecte mix van factoren. Er zijn lage rentes, de dollar is zwak, er is een handelsconflict en tegelijk lopen de geopolitieke spanningen in de Perzische Golf ook op", aldus Lee tegenover de Amerikaanse zakenzender CNBC.

De econoom voegde hieraan toe dat de flink toegenomen risico's ervoor hebben gezorgd dat de goudprijzen tot het hoogste niveau in meer dan zes jaar stegen. Beleggers blijven onzeker over de mondiale economische ontwikkelingen op korte termijn en zoeken dan ook naar manieren om hun risico's te verlagen. Zodoende komen zij dan uit bij goud, aldus Lee. "Er stoomt momenteel enorm veel geld richt goud", aldus Lee.

De econoom verwacht niet dat dit beeld in de komende twaalf maanden zal veranderen. Hij stelt dat de laatste ronde importtarieven op Chinese goederen "zeer nadelig" zal uitpakken voor de mondiale economie, omdat een groot deel van de getroffen goederen direct gerelateerd is aan consumenten.

Ook werd Lee gevraagd naar de prijzen van andere edelmetalen, als zilver en platinum. De econoom verwacht dat deze kunnen stijgen, maar dat de goudprijzen eruit blijven springen. "Goud blijft de boventoon voeren, omdat het ten opzichte van andere edelmetalen eerder wordt gezien als een goede manier om de risico's van een beleggingsportefeuille te verlagen.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Goud 1.502,50 -5,05
-0,33
pagehit