OLIEPRODUCTIE 16-9-2019 14:32:00

'Oliegigant Aramco is minder optimistisch over het herstel van de olieproductie'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN) - Olie-installaties in Abqaiq en Khurais werden zaterdag door meerdere drones getroffen. Op het olieveld van Abqaiq, in het noordoosten van het land, staat de grootste olieraffinaderij ter wereld. Het veld in Khurais, tussen de hoofdstad Riyad en de Perzische Golf, is een van de belangrijkste olievelden van het land.

Aramco, de grootste exporteur van ruwe olie ter wereld, halveerde zijn olieproductie en jaagt momenteel oude, inactieve velden aan om een deel van de verloren productie op te vangen. Het bedrijf komt later op de dag met een update over de situatie naar buiten.

Het is sterk de vraag wat er nou gaat gebeuren met de voorgenomen beursgang van Aramco, die overigens al verschillende malen naar voren is geschoven. De aanvallen op Abqaiq en Khurais lijken die beursgang een flinke slag te hebben toegebracht.

Aramco bereidt zich al een tijd voor op (waarschijnlijk) de grootste beursintroductie ooit. De mega beursgang van dit staatsoliebedrijf zou tien eerdere grote beursemissies tot dwerg reduceren, althans dat was de mening van de meeste marktvorsers tot de aanvallen op zaterdag.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Olie (Brent) 59,16 -1,52
-2,50
Olie (WTI) 53,49 0,01
0,02
pagehit