OLIE 24-5-2019 14:25:54

Olieprijzen herstellen licht van flinke verkoopgolf


Fotobron: Freeimages.com
(finanzen.nl) - De prijzen voor een vat Brent-olie stegen met 1,3 procent tot 68,67 dollar, nadat deze op donderdag nog 4,5 procent daalden. Ook de prijzen voor een vat West Texas Intermediate trokken met 1,4 procent flink aan tot 58,74 dollar, na een daling van maar liefst zes procent gisteren.

Oliehandelaren maken zich zorgen over de escalerende handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten en de impact daarvan op de vraag naar olie. Ondertussen liet de Amerikaanse Energy Information Administration weten dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen tot het hoogste niveau in twee jaar.

Analisten wijzen er evenwel op dat de olieprijzen nog steeds steun ondervinden van de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. De fysieke voorraden van ruwe olie worden overigens nog als relatief krap gezien, vanwege de Amerikaanse sancties op Iran en Venezuela en productiebeperkingen door oliekartel OPEC.

"Spanningen in het Midden-Oosten en de aanhoudende productiebeperkingen door de OPEC en aangesloten landen hielden de prijzen binnen een hogere bandbreedte, maar een stijging van de Amerikaanse productie drukt de prijzen juist", aldus marktanalist Alfonso Esparza van Oanda.

Ondanks een stijging van de olieprijzen op vrijdag, is er op weekbasis sprake van de slechtste week van dit jaar.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Olie (Brent) 65,71 -0,65
-0,98
Olie (WTI) 58,68 -0,53
-0,90
pagehit