GOUD 29-7-2019 13:12:56

Wat te kiezen in woelige tijden: goud, bitcoin of zilver?


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Met aandelenmarkten op recordniveaus krabben handelaren zich nu achter de oren. Wat zou een veilige belegging kunnen zijn in tijden van volatiliteit?

Beleggingsveteraan Jim Iuorio is thuis in de futures- en optiemarkten. Hij pleitte bij CNBC voor goud als kanshebber voor de komende tijd.

Soepele Fed

Hij wijst erop dat beleggers massaal naar bitcoin en goud grijpen sinds de Amerikaanse centrale bank, de Fed, hint op een soepeler beleid. Dat begon al in november 2018. Beleggers vergeten volgens hem zilver. Dat is onterecht, denkt Iuorio. Zilver blijft volgens hem soms achter met goud en haalt dan de achterstand in één keer in.

Goud is meer dan 10 procent gestegen dit jaar. De bitcoin liep meer dan 150 procent op. De afgelopen weken zijn er enorme schommelingen en was er zelfs een daling van de bitcoin van 3000 dollar, noemt Iuorio. Voor hem zijn de kansen voor bitcoin even verkeken met de hoge volatiliteit. Zilver heeft volgens hem al weer een hele sprong gemaakt.

Als Iuorio nu moet kiezen tussen bitcoin, zilver en goud dan kiest hij goud.

Zilver als goudgerande belegging

Scott Nations, bestuursvoorzitter van beleggingsfirma Nations Shares is het niet met Iuorio eens. Hij heeft een voorkeur voor zilver als belegging.

Op basis van technische analyse is Nations negatief over goud. Hij zag hoe de goudkoers een reversal patroon vertoonde. Een nieuwe high, gevolgd door lagere slotkoers op dezelfde beursdag. Dat zou volgens Nations verschrikkelijk slecht nieuws zijn.

Nations verkiest het een na populairste edelmetaal, zilver. Het noemt dat de zilverprijs goed blijft liggen. De sterke dollar zal minder impact hebben op zilver dan op goud denkt hij.

Wat ook voor zilver pleit zijn de vele industriële toepassingen van zilver. Verder zou de link met rentestanden ook minder sterk zijn.

Opwaartse trend gewenst

Iuorio reageerde dat hij ook best kansen voor zilver ziet. Maar hij wil dat dat edelmetaal dan eerst wat meer kracht toont. Bij een positievere trend traden in zilver is volgens hem prima.

Voor beide beursveteranen geldt in ieder geval dat de bitcoin niet op nummer 1 in hun top 3 trading tips staat.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Grondstoffen in dit artikel

Goud 1.502,35 -5,20
-0,34
Zilver 17,14 -0,03
-0,16

Valuta in dit artikel

BTC/USD 10143,51953125 -615,4609375
-5,72
pagehit