OPTIES 24-8-2017 11:26:29

Optiehandelaren bereiden zich voor op terugval bij tech


Fotobron: Flickr, Ted Van Pelt (CC BY 2.0)

De verhouding tussen zogenoemde bearish en bullish opties, waarbij bearish uitgaat van een terugval en bullish van een stijging, staat momenteel op het hoogste niveau sinds 2009, zo meldt The Wall Street Journal.

Het gaat om opties op de PowerShares QQQ Trust, een ETF, waarin 51 miljard dollar is belegd, die de techsector volgt. Op dit moment zijn er op het toekomstige koersverloop van die ETF 2,8 keer zoveel bearish opties genomen als bullish opties.

Het laat zien dat beleggers steeds meer twijfels zetten bij de rally die techaandelen tot nu toe dit jaar hebben doorgemaakt. De PowerShares-ETF steeg dit jaar bijvoorbeeld al 20 procent, terwijl de brede S&P 500-index met maar 9 procent steeg. Gaat het misschien te snel en wordt het tijd voor een correctie, vragen beleggers zich af.

En tech is om die grote stijgingen van dit jaar een geliefde kandidaat voor speculanten met een pessimistische vooruitblik. "Tech springt er in dat opzicht uit", zegt derivatenstrateeg Jim Strugger tegen WSJ. "Beleggers willen tech meer hedgen dan wat dan ook."

Wat denkt u?

pagehit