De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
OBLIGATIES 9-1-2017 15:22:01

Banken knallen er nog snel obligaties uit voordat de rentes omhoog gaan


Fotobron: Flicker, cermivelli

Niet alleen de banken zijn happig, ook beleggers komen kwistig op het schuldpapier af. Zo vlak voordat de cijfers over het vierde kwartaal bekend worden gemaakt, stappen beleggers graag in bij banken omdat verwacht wordt dat zij het laatste kwart van het jaar veel winstgevender zijn geweest.

Van de in totaal 73 miljard dollar die in het nog prille 2017 zijn uitgegeven aan bedrijfsobligaties is 42 miljard afkomstig van banken, met flinke schulduitgiftes van Citigroup (5,25 miljard) en Barclays (5 miljard), zo schrijft de Financial Times.

De reden dat banken nu ineens massaal obligaties uitgeven is dat ze nu nog kunnen proberen van de lage rentes die centrale banken wereldwijd hanteren. Daardoor kunnen bedrijven tegen een lage rente schuldpapier uitgeven. De verwachting is dat de rente de komend tijd omhoog zal gaan, dus zal bij veel banken de behoefte aanwezig zijn om nu nog tegen een gunstig rentepercentage schulden uit te zetten.

Wat denkt u?

pagehit