Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
OBLIGATIES 22-6-2016 10:55:04

Bill Gross denkt dat millennials zijn succes niet kunnen evenaren

Volgens de 70-jarige obligatiespecialist Bill Gross is het voor zijn opvolgers zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, om zijn beleggingssuccessen in het verleden te herhalen. De reden daarvoor is volgens de obligatiekoning, die momenteel werkzaam is als portfoliomanager bij Janus Capital, het zeer veranderde investeringslandschap.

"Tegenwoordig zijn de rendementen die beschikbaar zijn voor investeerders, niet alleen in de obligatiemarkt maar ook in de aandelenmarkt, veel moeilijker te realiseren. Een verdubbeling is tegenwoordig een wonder, als het al mogelijk is", zegt Gross tegen de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Gross richtte in 1971 de vermogensbeheerder Pimco op en stond ruim dertig jaar aan het roer van het investeringsbedrijf dat in obligaties belegt. In 2014 stapte hij op bij Pimco vanwege ruzie over de koers van het bedrijf. Door de omvang en de resultaten van Pimco verwierf Gross faam als obligatiekoning.

Millennials die beginnen aan een loopbaan in de financiële wereld moeten volgens Gross naar het hoogst mogelijke blijven streven, maar succes in de beleggingswereld is volgens de obligatiekoning veel moeilijker te bereiken nu de rente op vrijwel nul staat. In de tijd dat Gross zijn "zeebenen" kreeg bedroeg de rente 14 à 15 procent.

"Ze moeten geduld hebben. Het is mogelijk om succesvol te zijn in de financiële wereld, maar de jongensboekverhalen van lang geleden zijn waarschijnlijk zeer moeilijk te herhalen", zegt Gross.

Wat denkt u?

pagehit