Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BEURZEN 1-12-2016 14:22:04

Dijsselbloem ziet wel wat in Brexit-deal: pond schiet omhoog


Fotobron: Rijksoverheid

Het Verenigd Koninkrijk zou weliswaar geen lid blijven van de Europese Unie, maar wel blijven meebetalen aan de politieke unie. In ruil daarvoor zou het land deel blijven uitmaken van de interne markt.

Dijsselbloem

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei tegen de Times of Malta dat het VK zou kunnen blijven deelnemen aan de interne markt, al moet er dan wel iets tegenover moeten staan.

Het Britse pond noteerde omstreeks 14.00 uur 1,14 procent hoger op 1,2649 Amerikaanse dollar. Dat is het hoogste niveau in twee weken.

'Zachte Brexit'

"Als het Verenigd Koninkrijk in de interne markt blijft, is het heel waarschijnlijk dat het pond omhoog zal gaan", zegt Neil Jones van Mizuho Bank tegen Bloomberg. De uitspraken van Davis en Dijsselbloem zouden duiden op de mogelijkheid van een 'zachte' Brexit. "Onderdeel van een zachte Brexit is dat het Verenigd Koninkrijk op de één of andere manier toegang behoudt tot de interne markt."

Derk Halpenny van Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ zegt dat het de eerste keer is sinds het Brexit-referendum dat een hoge EU-functionaris beaamt dat het VK toegang zou kunnen blijven houden tot de interne markt.

Wat denkt u?

pagehit