De bitcoin is binnen een jaar meer dan 1.000 procent in waarde gestegen. Lees onze bijdrage: Makkelijk bitcoins kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BEURZEN 23-11-2016 11:47:48

Rentes Duitse staatsobligaties breken record door speculatie rond ECB


Fotobron: Flickr, ECB licence CC BY-NC-ND 2.0

De vraag naar Duits schuldpapier is toch al acht dagen lang aan het stijgen. De yield op tweejarige obligaties bedroeg vanochtend even zo'n min 0,74 procent, het laagste niveau sinds 1990. Om 11.47 uur bedroeg de yield 0,69 procent negatief.

Inflatie

Ook de yields op tienjarige Duitse staatsobligaties zijn aan het dalen, hoewel er vandaag voor 3 miljard euro tienjaars bunds geveild worden. Volgens Padhraic Garvey van ING Groep kunnen de yields op tienjaars bunds ook nog verder omlaag. Hij denkt dat Draghi inderdaad de geldkraan goed open moet houden om de inflatie aan te jagen. De inflatie in de eurozone bevindt zich nog ver onder de doelstelling van de Europese Centrale Bank van 2 procent.

Vergadering

Over twee weken is de volgende vergadering van de ECB. Het zou kunnen dat de ECB dan iets verandert aan het opkoopprogramma van 80 miljard euro per maand. Mogelijk moet het programma worden uitgebreid naar nog meer typen obligaties om te zorgen dat er geen tekort aan obligaties ontstaat.

Wat denkt u?

pagehit