Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
VS 9-11-2018 16:55:37

Voorraden en producentenprijzen stijgen in de VS en Amerikaanse consument is minder positief


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in november iets gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een eerste raming van de Universiteit van Michigan.

De index die het sentiment onder Amerikaanse consumenten weergeeft, ging naar een stand van 98,3 van 98,6 in oktober. Het vertrouwen daalt dus wat, maar minder dan economen vreesden. Zij gingen uit van een consumentenindexstand 98.

Bedrijven

De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,6 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse overheid heeft gepubliceerd.

De stijging gaat harder dan verwacht. Economen rekenden gemiddeld op een toename met 0,2 procent. In september gingen de prijzen die Amerikaanse fabrikanten voor hun producten vragen met 0,2 procent omhoog.

Het is de sterkste stijging van de Amerikaanse producentenprijzen sinds 2012. Bedrijven hebben onder meer te maken met hogere energiekosten. Op jaarbasis gingen de producentenprijzen met 2,9 procent omhoog, na een toename met 2,6 procent in september.

De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in september met 0,4 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.

Bij een voorlopige schatting werd nog gemeld dat de voorraden met 0,3 procent waren toegenomen. Economen hadden gemiddeld verwacht dat dit cijfer gehandhaafd zou blijven. In augustus stegen de voorraden met 1 procent.

Wat denkt u?

pagehit