Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
OBLIGATIES 3-10-2019 09:17:00

Bedrijfsobligaties zijn hierom nog steeds aantrekkelijk in dit tijdsgewricht


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - "De voortdurende zoektocht van beleggers naar yield en het heropstarten van het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) zullen ook in de komende tijd bijdragen aan solide resultaten voor bedrijfsobligaties", aldus Chris Iggo, die Chief Investment Officer Fixed Income is bij AXA Investment Managers.

Het risico van 'defaults' is volgens Iggo slechts beperkt. Hij verwijst naar de meest recente wereldwijde studie van Standard and Poor's (april 2019). Daaruit haalt Iggo dat er sinds 2010 slechts twee 'investment grade defaults' zijn geweest.

Met lage rendementen op cash hebben investment grade-bedrijfsobligaties de voorkeur van Iggo. Een downgrade naar high yield is een risico, maar ook in deze beleggingscategorie ziet de obligatiespecialist nog geen stijgende default rates.

"Obligaties met triple B-rating zijn volatieler dan obligaties met een double-A-rating, vanwege het hogere intrinsieke kredietrisico en de neiging van spreads om groter te worden in tijden van economische crisis." In 2018 was volgens hem de default rate slechts 2,1 procent en deze was sinds 2010 pas één keer hoger dan 4 procent. "Het loont dus over het algemeen om bedrijfsobligaties te kopen wanneer spreads oplopen", meent Iggo.

Zo ziet Iggo bijvoorbeeld elke Brexit-gerelateerde schok op de Britse markt die de spreads op de Britse bedrijfsobligatie-index naar 200 basispunten (momenteel op 150 basispunten) duwt, als een koopmogelijkheid.

Wat denkt u?

pagehit