Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
OBLIGATIES 5-8-2019 15:21:27

'Britse obligaties aantrekkelijker dan Amerikaanse, echte koopjes vind je in opkomende landen'


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - In de Amerikaanse obligatiemarkt is een mooie rit gemaakt. Maar nu brengt Pictet Asset Management de weging van Amerikaanse staatsobligaties terug naar neutraal. Dat meldt Pictet AM in zijn maandelijkse Barometer.

De fundamenten van de recente obligatie-rally in de VS zien er niet erg solide uit, stelt Pictet. De financiële markten gaan uit van nog eens drie renteverlagingen van 25 basispunten. Beleggers verwachten daarmee te veel van de Amerikaanse centrale bank, de Fed.

'Overbought' en 'te agressief'

Uit de geschiedenis kun je volgens Pictet aflezen dat de Fed alleen een reeks renteverlagingen van opgeteld 100 basispunten doorvoert als de economie daadwerkelijk krimpt. Na de eerst 25 basispunten verlaging van afgelopen week nog drie stappen verwachten noemt Pictet ‘te agressief’.

De Amerikaanse obligaties zijn 'overbought’ en daarmee is de kans op een ‘sell-off’ groot. Reden om de belangen in Amerikaanse obligaties wat terug te brengen.

Kansen in het VK

Britse staatsobligaties, de zogenaamde gilts, zijn wel interessant. Pictet wijst op het verhoogde risico op een no-deal-Brexit. Pictet verhoogt het belang in Britse staatsobligaties van onderwogen naar neutraal.

Obligaties opkomende landen

Uit het waarderingsmodel van Pictet blijkt overigens dat obligaties als categorie momenteel eigenlijk extreem duur zijn. In veel obligatiemarkten zijn de effectieve rendementen momenteel negatief.

Binnen de beleggingscategorie vastrentende waarden zijn obligaties van opkomende markten in lokale valuta nog wel aantrekkelijk. Dat komt volgens Pictet vooral omdat de valuta's uit opkomende markten 25 procent ondergewaardeerd zijn ten opzichte van de dollar.

Britse aandelen

Ook de Britse aandelenmarkt lijkt goedkoop. Het dividendrendement op Britse aandelen bedraagt 5 procent tegenover 2,5 procent op aandelen wereldwijd.

Wat denkt u?

pagehit