Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 13-4-2018 09:32:00

Barclays gelooft niet dat de bitcoin ooit nog de oude pieken gaat halen


Fotobron: Pixabay

(finanzen) - De prijs van de grootste cryptomunt ter wereld is in vier maanden tijd meer dan gehalveerd, ook al heeft de munt donderdagmiddag een koerssprong gemaakt.

"Anders dan bij eerdere pieken in de prijs van bitcoin, blijkt uit onderzoek gebaseerd op onze modellen dat de speculatieve bubbel van cryptovaluta waarschijnlijk over zijn hoogtepunt heen is", stelt de bank in het jaarlijkse rapport Equity Gilt dat deze week is uitgekomen. Business Insider Nederland laat zien hoe de prijs van de bitcoin zich volgens het model van Barclays verder ontwikkelen vanaf nu.

De voorspelling is onderdeel van een bredere vergelijking tussen de cryptogekte van het afgelopen jaar en modellen voor de verspreiding van epidemieën, meldt Business Insider. Het analistenteam dat wordt geleid door Joseph Abate zegt dat er een opvallende overeenkomst is tussen de eerdere stijgende populariteit van bitcoin en de verspreiding van virussen als influenza.

"Door dit model toe te passen op het speculatieve gedrag in de cryptowereld blijkt dat als er eenmaal een voldoende groot deel van de bevolking dat vatbaar is voor speculatie bewust wordt van een munt als bitcoin en eigenaar wordt van cryptomunten dat er een opwaarste druk komt op de prijzen", schrijven ze.

De analisten van Barclays concluderen op basis van hun empirische analyse van historische prijsontwikkelingen dat mensen voor wie de aantrekkingskracht van de bitcoin in het speculatieve karakter lag daarna verkopers worden en zo aan het begin van een neerwaartse spiraal staan.

Kijk voor de actuele stand van de bitcoin op de afzonderlijke koerspagina van finanzen.nl

Makkelijk cryptovaluta kopen? Dit zijn de mogelijkheden! (ADV)

ripple kopen - litecoin kopen - ethereum kopen - bitcoin cash kopen - bitcoin kopen

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 3543,8999 3,0898 0,09
Koers dollar 1,1302 -0,0075 -0,66
Britse Pond 0,8552 -0,0116 -1,34
Zwitserse Frank 1,1228 -0,0056 -0,49
Japanse Yen 124,229 -1,8010 -1,43
pagehit