Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
CRYPTOMUNTEN 21-12-2017 11:06:01

Bitcoin cash kopen - dit zijn de mogelijkheden


Fotobron: Flickr, Rafael Matsunaga. Bewerkt. (CC BY 2.0)

In dit artikel gaan we nader op deze cryptomunt in en de mogelijkheden om deze te kopen.

Vooralsnog is de geschiedenis van de bitcoin cash een succesverhaal. Sinds de start op 1 augustus 2017 is de koers van de cryptomunt meer dan 320 procent gestegen. Daar kan de bitcoin, die sinds 2009 bestaat, niet tegen op

Volg hier de koers van bitcoin cash in dollars of euro's.

Bitcoin cash is ontstaan uit een zogeheten Hard Fork, een afsplitsing van de bitcoin. Sindsdien geldt de munt als het kleine broertje van de bitcoin. Maar in technisch opzicht is de bitcoin cash duidelijk verder ontwikkeld. De munt is inmiddels uitgegroeid tot - afhankelijk van het vergelijkmoment tot de derde cryptomunt.

De makkelijke weg: de bitcoin cash als CFD

Wie simpelweg de waarde-ontwikkeling van de bitcoin cash wil volgen, kan eenvoudig in de munt handelen via een bitcoin cash-CFD. Deze volgt de waarde van de ‘echte’ bitcoin cash.

CFD staat voor contract for difference. Bij zo’n CFD bezit je dus de fysieke cryptomunt. Met zo’n bitcoin-cash CFD kunnen ervaren beleggers ook met een hefboom inspelen op de koersontwikkeling.

Het spreekt voor zich dat, gezien de risico’s, CFD’s - en zeker die met een forse factor - alleen geschikt zijn voor ervaren beleggers die zich bewust zijn van de risico’s die ze lopen.

Wie een bitcoin cash-CFD wil aanschaffen, kan dat bijvoorbeeld doen bij het bekende Plus 500 (uw kapitaal loopt gevaar)*. Je kunt daar met een creditcard of PayPal betalen en een rekening open gaat gemakkelijk. Maar je kunt uiteraard ook van een andere CFD-aanbieder gebruikmaken.

Echte bitcoin cash kopen

Wie niet alleen de waarde-ontwikkeing van de bitcoin cash wil volgen, maar de munt zelf ook wil bezitten, kan deze ook ‘in het echt’ kopen. Daarvoor is wel een zogeheten wallet noodzakelijk.

Zo’n wallet lijkt op een bankrekening en is in feite een digtale portemonnee. Je kunt er overschrijvingen mee doen en bijvoorbeeld de bitcoin cash ontvangen. In plaats van een bankrekeningnummer heeft de wallet een ontvangstadres. Omdat de verzending van de munt rechtstreeks plaatsvindt tussen de ene en andere gebruiker - zonder tussenkomst van een bank - zijn de kosten bij zo’n overschrijving gering.

Wie op verschillende plekken bitcoin cash koopt, kan deze in één wallet bewaren. Pas als je verschillende cryptomunten bezit, heb je meerdere wallets nodig.

Marktplaatsen voor bitcoin cash

De Bitcoin cash is een alternatieve versie van de bitcoin. De blockchain-technologie rond de bitcoin cash is al weer doorontwikkeld op een manier die beter past bij een massaal gebruik van de munt.

De bltcoin cash maakt gebruik van een groter blockgrootte, namelijk 8 MB versus 1 MB voor de bitcoin. Transacties kunnen zo sneller worden uitgevoerd, maar de kosten per transactie zijn ook lager. Volgens de site BTC-Echo kost een transactie in bitcoins al gauw meer dan 10 dollar; voor de bitcoin cash liggen de kosten slechts op 20 dollarcent.

Wie de bitcoin cash wil kopen, kan dat op een marktplaats doen. Een bekende plek is bitcoin.de. Hier kunnen mensen direct handelen met elkaar. De prijs ontstaat door vraag en aanbod.

Bitcoin Cash exchanges

Er is nog een andere mogelijkheid om cryptomunten aan te schaffen: crypto-beurzen, ook wel exchanges genaamd. Tot de bekendste behoren CEX.IO, Kraken en Bitstamp. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de koersen van munten als bitcoin, bitcoin cahs, ethereum, monero etcetera behoorlijk kunnen verschillen op de verschillende handelsplatformen.

Hoe functioneert die beurshandel met digitale munten? In feit koop je op op z’n beurs een munt tegen reguliere valuta als de euro of de dollar een bitcoin cash. Daarbij geef je aan je hoeveel ‘coins’ je kopen dan wel verkopen wil tegen welke koers.

Als de beurs een tegenpartij vindt, die tegen deze voorwaarden wil handelen, wordt de order uitgevoerd. Dit is vergelijkbaar met de reguliere handel in aandelen. De handel vindt, anders dan bij de marktplaatsen, geautomatiseerd plaats.

Een bitcoin cash-certificaat

Nog een optie is om een certificaat op de bitcoin cash aan te schaffen. Dat bespaart de opening van een aparte rekening bij een marktplaats. Het certificaat volgt de ontwikkeling van de munt. Je hebt daarvoor wel, net als bij aandelen, een depot nodig.

In Duitsland kan dat bijvoorbeeld bij finanzen.net, onze zusterorganisatie. Daar kan men vervolgens een certificaat van bitcoin cash van de Zwitserse aanbieder Vontobel in onderbrengen.

Bitcoin Cash offline kopen

Een laatste optie is om bitcoin cash daadwerkelijk in cash aan te kopen. Dat kan op bijeenkomsten van bezitters van cryptomunten die her en der onregelmatig plaatsvinden. Die handel is ongereguleerd en anoniem. Met alle risico’s van dien.

*Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat finanzen.nl mogelijkerwijs een provisie krijgt op het moment dat je een registratie en/of transactie maakt bij het portal waarnaar gelinkt wordt. Jij maakt daarvoor geen hogere kosten. Disclaimer voor Plus500: Plus500CY LTD is authorised and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (Licence No. 250/14).

Makkelijk cryptovaluta kopen? Dit zijn de mogelijkheden!

ripple kopen - litecoin kopen - ethereum kopen - bitcoin cash kopen - bitcoin kopen

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BCC/USD 402,932495117188 -15,56591796875
-3,72
BCC/EUR 360,865509033203 -14,0274047851563
-3,74

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 7022,98 -308,1401 -4,20
Koers dollar 1,1167 0,0003 0,02
Britse Pond 0,8776 0,0005 0,06
Zwitserse Frank 1,1262 -0,0023 -0,20
Japanse Yen 122,84 -0,0550 -0,04
pagehit