Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 11-7-2018 11:58:02

Bitcoin moet zich nog steeds bewijzen, maar blijft voor beleggers de beste bet


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - De maand juli leek juist zo voorspoedig van start te zijn gegaan, maar na het overschrijden van de grens van 6700 dollar op maandag zette zich een nieuwe dalingstrend in.

Op moment van schrijven is de bitcoin intussen weggezakt naar ruim 6350 dollar. Marktvorser Omkar Godbole van CoinDesk sluit een steviger neergang in de komende dagen niet uit. Bekijk hier zijn technische analyse.

Best of the class

De bitcoin is nog steeds de beste beleggingsoptie voor cryptogeldbeleggers, zegt Bart Smith, een handelaar en hoofd van Digital Assets bij Susquehanna International Group op Wall Street. Hij stelt dat de bitcoin nog steeds dé munteenheid op het worldwide web is. Zijn argumentatie: mensen gebruiken de bitcoin daadwerkelijk.

Bekijk hier de koers van de bitcoin

Maar toch wordt er nog steeds volop tegen de bitcoin als dé standaardmunt voor het internet aangebeukt door regelgevende instanties, die proberen te bepalen hoe cryptocurrencies het best gebruikt en gecontroleerd kunnen worden. Het decentrale karakter van cryptomunten blijft een issue voor de autoriteiten en centrale banken, al houden ze zich momenteel verrassend stil. Regelgevers zijn al een tijd bezig om te bepalen het genruik van cryptocurrencies in naar hun inziens goede banen te leiden.

Het vuur aan de schenen

Nobelprijswinnaar en econoom Joseph Stiglitz is een van de critici, een criticus van de bitcoin welteverstaan. Hij hekelt niet zozeer de achterliggende blockchaintechnologie, maar wel de anonimiteit die gepaard gaat met het inzetten van de bitcoin en andere digimunten. "Die anonimiteit opent de deur naar criminele activiteiten", aldus Stiglitz, die ook hoogleraar is aan de Columbia University.

"Men kan geen betaalmiddel hebben dat is gebaseerd op geheimhouding wanneer men probeert een transparant banksysteem te creëren", betoogt Stiglitz in een interview met Financial News. Volgens hem is het vragen om moeilijkheden als de bitcoin en de cryptomarkt door regeringen worden geaccepteerd zoals die nu zijn.

Stiglitz noemt de cryptomarkt nu nog relatief klein, maar de groei van die markt kan volgens hem niet anders dan behoorlijk snel leiden tot een regulering door de autoriteiten. Hij stelt dat ze zich daarbij hard zullen opstellen en de markt het vuur aan de schenen zal leggen.

LEES OOK: Is het afdalen van de bitcoin nou echt achter de rug?

Wat denkt u?

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 3199,22 7,3699 0,23
Koers dollar 1,1292 -0,0004 -0,03
Britse Pond 0,8762 -0,0064 -0,73
Zwitserse Frank 1,1352 0,0001 0,00
Japanse Yen 124,725 -0,1000 -0,08
pagehit