Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BITCOIN 12-3-2019 15:00:00

Bitcoin verfoeiende Dr. Doom investeert verrassend genoeg toch in de bitcoin


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/finanzen.net) - Daarbovenop voorspelt Marc Faber een snel einde van de rally op de aandelenmarkten. Vanwege zijn pessimistische uitspraken over de financiële markten heeft de beursexpert de bijnaam 'Dr. Doom' gekregen. Nog maar een jaar geleden stond Faber het meest positief gezegd sceptisch tegenover de bitcoin, de belangrijkste en meest belegde cryptomunt.

Hoewel hij in het verleden in de verleiding was gekomen om bitcoins te kopen toen ze nog tegen ongeveer 200 dollar weren verhandeld, hield hij toch voet bij stuk en kocht ze niet. Geen enkele cryptomunt overigens. Dat stelde Faber nog vorig jaar maart. Nu, ongeveer een jaar later, heeft hij toch besloten om in te stappen, en heeft hij gezien de huidige bitcoinkoers van zo om en nabij de 3800 dollar aanzienlijk meer betaald.

Een doorslaggevende ontmoeting

Tijdens een beurspraatje (op video) met de Zwitserse beleggerssite Cash verklaart Faber: "Ik kocht bitcoins voor het eerst tien dagen geleden". De expert verwees onder andere naar het technische plaatje rondom de bitcoin. "Na de val in 2018 van 20.000 dollar naar bijna 3000 dollar ziet het er voor de bitcoin nu beter uit."

Daarnaast werd hij herhaaldelijk aangemoedigd door jonge lezers van zijn 'Gloom, Boom, Doom'-rapporten om juist bitcoins te kopen. Het feit dat hij hier nu aan heeft toegegeven, is "om er iets bij te leren".

Bekijk hier het interview dat Marc Faber deed met het Zwitserse Cash

Ook verwijst de Zwitserse beleggersgoeroe naar een recente ontmoeting met Wences Casares, die niet alleen lid is van het bestuur van betaalbedrijf PayPal, maar ook aan het hoofd staat van Xapo, 's werelds grootste bewaarder (wallet provider) van bitcoins. Die meent dat de bitcoin qua waarde naar nul dollar kan dalen of juist naar een miljoen dollar kan stijgen.

Bij die miljoen dollar is de bitcoin momenteel nog ver verwijderd. De cryptomunt blijft hangen in het gebied tussen de 3800 dollar en de 3900 dollar. Aan het eind van de dinsdagochtend noteerde de digimunt ruim 3884 dollar.

Is Faber nu een bitcoinbull geworden?

Maar het feit dat de bitcoinscepticus Faber zich nu in de gelederen van bitcoineigenaren heeft gevoegd, wil helemaal niet zeggen dat de beleggingsexpert ook gelijk een bull is geworden qua prijsontwikkeling van de bitcoin. Het wil ook niet zeggen dat hij het aanbeveelt om digitale munten te kopen, laat staan de bitcoin. Hoewel hij het mogelijk acht dat de bitcoin "de standaard zal zijn voor geldtransacties" is "dit" volgens hem "niet zeker".

Bekijk hier de actuele prijs van de bitcoin

Een overtuigde believer in de bitcoin (en andere cryptomunten) is hij dus zeker niet. In plaats daarvan adviseert Dr. Doom in het interview om alleen een zodanig bedrag in de bitcoin te investeren dat men als belegger kan missen. Overigens heeft hij niet gezegd hoeveel hij zelf in de bitcoin heeft belegd.

Faber werd internationaal bekend omdat hij de beurscrash van 1987, de zogenoemde Black Monday, wist te voorspellen. Dat leverde hem veel 'credits' op bij zijn volgers (en andere beleggers). Faber heeft regelmatig kritiek op de centrale banken. Die zouden met hun monetaire beleid de financiële markten verstoren en beurscrashes in de hand werken.

Wie wil investeren in crypto's kan op dit moment terecht bij verschillende aanbieders. Maar waar vindt u de beste broker? Bekijk onze vergelijker: de 12 beste brokers voor cryptovaluta's.

Wat denkt u?

Valuta in dit artikel

BTC/USD 7848,72998046875 -20,93017578125
-0,27

Wisselkoersen

Naam Koers Waarde %
Bitcoin 7019,5098 -18,0503 -0,26
Koers dollar 1,1181 -0,0004 -0,04
Britse Pond 0,8832 0,0000 0,00
Zwitserse Frank 1,1224 0,0005 0,04
Japanse Yen 122,566 -0,0040 0,00
pagehit